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THH<J ATTO!l~NEY GENRRAlJ. 

Jlltl MATTOX 
ATTORNEY O":XERAI .. 

Mr. Don J. Rorschach 
City Attorney 
City of Irving 
P. O. Box 152288 

OH<' TEXAS 

September 25, 1989 

Irving, Texas 75015-2288 

Dear Mr. Rorschach: 

You ask whether certain information is subject to 
required public disclosure under the Texas Open Records Act, 
article 6252-17a, V.T.C.S. Your request was assigned 
ID# 7185; this decision is OR89-313. 

The City of Irving received a request from a member of 
the public for motor vehicle accident reports. The city 
does not contend that the reports are not public; at issue 
is the cost of the reports. The city contends that it may 
charge $4.00 per copy; the requestor wants to pay only $.10 
per copy. 

The city bases its claim on the Code of Civil and 
Criminal Ordinances of the City of Irving and on sections 47 
and 49 of article 6701d, V.T.C.S. In informal ruling 
OR89-122 (1989), this office stated that section 47 of 
article 6701d authorizes the Department of Public Safety to 
charge the $4.00 fee specified in the statute; it does not 
authorize a city to levy the fee. 

You note that section 49 refers to records prepared by 
municipalities and provides that "[a]ll such reports shall 
be for the confidential use of the city department and 
subject to the provisions of section 47 of this Act." You 
assert that this provision authorizes the city to charge the 
fee specified in section 47. Section 49, however, simply 
means that the general public/confidentiality and procedural 
protections of section 47 apply to reports prepared by 
cities; it does not mean that language that refers specif­
ically to the Department of Public Safety also applies to 
cities. Moreover, if your construction of section 49 were 
accurate, section 47 would require that the city deposit the 
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entire fee collected in the Operators and Chauffeurs License 
Fund for the sole use of the Department of Public Safety. 

You also suggest that the city ordinance authorizes 
charging the $4.00 fee. Municipal ordinances cannot 
conflict, however, with state statutes. Attorney General 
Opinion JM-619 (1987). In specific, an ordinance cannot 
amend the Open Records Act. See open Records Decision No. 
263 (1981). The act requires that records be provided at 
the actual cost of reproduction. V.T.C.S. art. 6252-17a, 
§ 9. 

Because case law and prior published open records 
decisions resolve your request, we are resolving this matter 
with this informal letter ruling rather than with a 
published open records decision. If you have questions 
about this ruling, please refer to OR89-313. 

JSR/bc 

Ref. : ID# 7185 

cc: Mr. John Bechtel 
Account Executive 
DBM 

Yours very truly, ~. 
Open Government Sectlo 
0/ tile Opinion Ct.lmmiftee 

Open Government Section 
of the Opinion Committee 
Prepared by Jennifer S. Riggs 
Chief, Open Government section 

2101 San Pedro N.E. 
Albuquerque, New Mexico 87110 


