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Dear Ms. Curtis: 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure 
under the Texas Open Records Act, article 6252-17a, V.T.C.S. Your request was 
assigned ID# 12540. 

You indicate that a requestor seeks information “regarding those who have 
been arrested and/or detained in the Bexar County Detention Center during the 
previous twenty-four hours,” including “the persons name, home address, what they 
were arrested for and the date they were arrested.” You state that the Bexar County 
Sheriffs office maintains this information only in a form in which also contains 
material which is clearly confidential, e.g., various identifying numbers, names of 
witnesses. Your concern is that separation of the confidential from the disclosable 
information “would require that the Bexar County Information Services Department 
create a new computer program.” 

Attorney General Opinion JM-672 (1987) answers most of the inquiries you 
pose here. Clearly, access, as opposed to copies, may not be furnished to a requestor 
“if a requestor-conducted search cannot be effected without giving the requestor 
access to information to which the requestor is not entitled.” Although the Open 
Records Act ordinarily “does not require the preparation of an extensive new 
computer program to obtain particular sets of information,” it must be determined 
on a case-by-case basis “[wlhether certain programming constitutes the preparation 
of new material.” Attorney General Opinion JM-672 declares that the Act 
“may . . . in some instances, require the preparation of a program to protect or 
delete confidential material.” 
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In our opinion, this is such an instance. The information sought by the 
requestor is clearly of a type which has been held to be open at least since the 
court’s decision in Houston Chronicle Pub. Co. v. City of Houston, 531 S.W2d 177 
(Tex. Civ. App.--Houston [ 14th Dist.] 1975), writ ref d n.r.e., per curimn, 536 S.W.2d 
5.59 (Tex. 1976). If this information is stored only in a form which also contains 
confidential material, it should be extracted from the confidential material and 
made available to the requestor, even though some computer prograrmning may be 
required. Of course, as noted in Attorney General Opinion JM-672, “the cost of 
developing a search pattern to edit out confidential material maintained in 
computer record banks” may be passed on to the requestor. Such costs should be set 
“in consultation with the State Purchasing and General Services Commission.” 

Because case law and prior published open records decisions resolve your 
request, we are resolving this matter with this informal letter ruling rather than with 
a published open records decision. If you have questions about this ruling, please 
refer to OR91-366. 

Yours very truly, 

RG/mc 

/c.g 8;p 
Rick Gilpin 
Assistant Attorney General 
Opinion Committee 

Ref.: ID# 12540 

Enclosure: Attorney General Opinion JM-672 (1987) 

cc:Mr. Troy W. M&&land 
President 
DBM DataBase Marketing 
Albuquerque, New Mexico 87112 


