
Qffice of tly $Zlttornfp 43eneral 
$3tate of Z!Lexa8 

June 17,1992 

Ms. Sandra K. Joseph 
Office of the Inspector General 
Comptroller of Public Accounts 
LBJ State Office Building 
Austin, Texas 78774 

Dear Ms. Joseph: 
OR92-342 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure 
under the Texas Open Records Act, article 6252-17a, V.T.C.S. Your request was 
assigned ID# 15315. 

The Comptroller of Public Accounts received a request from officials with 
the Travis Central Appraisal District (the district) for “a list of Coin Operated 
Amusement Machine owners stating the business name, owner, mailing address and 
number of machines permitted in Travis County.” You state that you have released 
to the district the names and addresses of the amusement machine owners. You 
contend, however, that the number of machines owned by each business is excepted 
from required public disclosure by section 3(a)(lO) of the Open Records Act and 
sections 7( 1) and 12(7) of article 8817, V.T.C.S. 

Article 8817 governs the regulation of “music and skill or pleasure coin- 
operated machines.” Section S(1) of article 8817 provides: 

No person shall engage in business to manufacture, own, 
buy, sell, or rent, lease, trade, lend, or furnish to another . . . a 
music coin-operated machine or a skill or pleasure coin- 
operated machine without a license or registration certificate 
issued under this Article. 

Section 12(7) of article 8817 provides: 

The statement of ownership [of a business] contained in the 
application [for license or registration] becomes a public record 
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upon issuance of a license. Otlrer information in the application 
is confidential. (Emphasis added.) 

Although section 4 of article 8817 authorizes the comptroller to “disclose 
confidential information to appropriate officials,” section 7(l) authorizes the use of 
information obtained from applications “only for the purpose of enforcing this 
chapter.” Accordingly, this office believes that the comptroller may release the 
requested information to district officials only if he has made the determination that 
such release would be “for the purpose of enforcing” the provisions of article 8817. 
Absent such a determination, the requested documents must be withheld. 

Because case law and prior published open records decisions resolve your 
request, we are resolving this matter with this informal letter ruling rather than with 
a published open records decision. If you have questions about this ruling, please 
refer to OR92-342. 

Yours very truly, 

Opinion Committee 

GH/RWP/lmm 

Ref.: ID# 15315 

cc: Mr. Jeff Jones, RPA 
Personal Property Appraiser 
Travis Central Appraisal District 
P. 0. Box 149012 
Austin, Texas 78714-9012 


