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Ms. Marcie L. Trettin 
Staff Attorney 
Texas Commission on Fire Protection 
P. 0. Box 2286 
Austin, Texas 78768-2286 

Dear Ms. Trettin: 
OR94-390 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under 
the Texas Open Records Act, Government Code chapter 552. We assigned your request 
ID# 25228. 

* 
The Texas Commission on Fire Protection (the “commission“) has received a 

request for information relating to a certain complaint involving theft of fireworks. 
Specifically, you advise us that the requestor seeks a copy of the complaint relating to an 
incident reported on July 17, 1992, in case # L-25-002-7. You have submitted the 
requested information to us for review and claim that section 552.101 of the Government 
Code excepts it from required public disclosure. 

Section 552.101 of the act excepts “information considered to be confidential by 
law, either constitutional, statutory, or by judicial decision.” You assert section 552.101 
in conjunction with section 5 1.14(d) of the Family Code. Section 5 1.14(d) of the Family 
Code, as amended by Acts 1993, 73d Leg., ch. 461, 9 3, at 1852, 1854, provides, in 
pertinent part: 

Except as provided by Article 15.27, Code of Criminal 
Procedure, and except for tiles and records relating to a charge for 
which a child is transferred under Section 54.02 of this code to a 
criminal court for prosecution, the law-enforcement files and records 
[concerning a child] are not open to public inspection nor may their 
contents be disclosed to the public. . . 

See also Open Records Decision No. 181 (1977) at 2 (holding that police reports which 

0 
identify juveniles or furnish a basis for their identification are excepted by section 
51.14(d)). 
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“Child,” for purposes of section 51.14, is defined at section 51.02 of the Family 
Code. Section 5 1.02 provides in pertinent part: 

(1) “Child” means a person who is: 

(A) ten years of age or older and under 17 years of age; or 

(B) seventeen years of age or older and under 18 years of 
age who is alleged or found to have engaged in delinquent conduct 
or conduct indicating a need for supervision as a result of acts 
committed before becoming 17 years of age. 

The information you have submitted to us for review relates to a commission 
investigation of an incident involving a seventeen year old and an adult. The commission 
investigated acts that the seventeen year old allegedly committed when he was seventeen 
years of age. Neither of the persons alleged to have committed acts in this case is “ten 
years of age or older and under 17 years of age” or “is alleged or found to have engaged 
in delinquent conduct . . . as a result of acts committed before becoming 17 years of age.” 
Accordingly, neither of the persons at issue here is a “child” for purposes of chapter 51 of 
the Family Code. We conclude, therefore, that section 51.14(d) of the Family Code does 
not apply in this instance. Because you have asserted no other exceptions to required 
public disclosure, you must release the requested information in its entirety. 

Because case law and prior published open records decisions resolve your request, 
we are resolving this matter with this informal letter ruling rather than with a published 
open records decision. If you have questions about this ruling, please contact this office. 

Assistant Attorney General 
Open Government Section 

LRD/GCK/rho 

Ref.: ID# 25228 

Enclosures: Submitted documents 

CC: Mr. Richard Eddington 
Law Offices of Warren L. Eddmgton, P.C. 
1101 Third Street, Suite 300 
Corpus Christi, Texas 78404 
(w/o enclosures) 


