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DAN MORALES 
ATTORVEY GEXERAL May 30,1995 

Fred S. Brinkley, Jr., R.Ph., M.B.A. 
Executive Director/Secretary 
Texas State Board of Pharmacy 
8505 Cross Park Drive, Suite 110 
Austin, Texas 187544594 

OR953 14 

Dear Mr. Brinkley: 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under 
the Texas Open Records Act (the “act”), chapter 552 of the Government Code. Your 
request was assigned ID# 3 1706. 

The Texas State Board of Pharmacy (the “board”) has received a request for a 
copy of the board’s investigative file relating to a particular matter. The board asserts 
that the file is confidential and excepted jfom required public disclosure under section 
552.101 of the Government Code in conjunction with the Texas Pharmacy Act, V.T.C.S. 
article 4542a-1. 

Section 17(s) of the Texas Pharmacy Act provides as follows: 

Board investigative files and all information and materials 
compiled by the board in connection with an investigation are 
conSdentiaI and are not subject to disclosure under [chapter 552 of 
the Government Code], and are not subject to disclosure, discovery, 
subpoena, or other means of legal compulsion for their release to 
anyone other than the board or its employees or agents involved in 
licensee disciptme except that this information may be disclosed to: 

(I) persons involved with the board in a disciplinary action 
against the licensee; 

(2) pharmacist or pharmacy licensing or disciplii authorities 
of other jurisdictions; 
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(3) a pharmaceutical peer review committee as outlined in 
Section 27A of this Act; 

(4) law enforcement agencies; and 

(5) persons engaged in bona fide research, if all individual- 
identifying information has been deleted. 

V.T.C.S. art. 4542a-1, 3 17(q) (emphasis added). You assert that the investigative file is 
confidential under section 17(q) and that the requestor is not one of the persons or entities 
to whom information may be released under subsections (1) - (5). The requestor, on the 
other hand, insists that he is entitled to receive the information under subsection (1). 

You state that the board has not instituted or taken disciplinary action with regard 
to the investigation, but rather has issued a warning letter which does not constitute 
disciplinary action. This o&e has reviewed the warning letter and concurs that it does 
not constitute disciplinary action. Board disciplinary actions are governed by sections 26, 
26A, and 26B of the Texas Pharmacy Act, and are subject to the Administrative 
Procedure Act. See id. 5 27. The warning letter merely states that the board may initiate 
an investigation which could result in disciplinary action if it receives complaints in the 
future. No reply is required and no sanctions are imposed. Compare id. $5 28,28A, 28B 
(disciprmary penalties). Therefore, we conclude that subsection (1) is inapplicable on its 
face and that there is no basis for the board to release the requested information under 
section 17(q). Therefore, we conclude that the information may not be released under the 
Open Records Act.1 

We are resolving this matter with an informal Ietter ruling rather than with a 
published open records decision. This ruling is limited to the particular records at issue 
under the facts presented to us in this request and may not be relied upon as a previous 
determination under section 552.301 regarding any other records. If you have questions 
about this ruling, please contact our office. 

Yours very truly, 

Mary &!. Crouter 
Assistant Attorney General 
Open Government Section 

‘This office has yet to address the 1993 amendments to section 17(q) in a formal open records 
decision or attorney general opinion. Thus, tbii office has not yet considetrd the meaning of the words 
“persons involved with the bad” in subsection (1) or whether release to the persons and entities listed in 
subsections (1) - (5) is mandatory on the part of the board or is merely permissive end discretionary. Nor 
to OUT knowledge has a cant yet done so. Given our conclusion that t&-e is no discipliiary action against 
the licensee, we need not consider those questions here. a 



II I . 

Fred S. Brinkley, Jr., R.Ph., M.B.A. -Page 3 

e MRUMARkho 

Ref.: ID# 3 1706 

Enclosures: Submitted documents 

CC: Mr. G. David Smith 
4144 North Central Expressway, Suite 1 
Dallas, Texas 75204 
(w/o enclosures) 
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