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Dear Ms. Rabe: 

You ask whether information is subject to required public disclosure under the 
Open Records Act, Chapter 552 of the Government Code. Your request was assigned 
ID# 28812. 

The City of Georgetown (the “city”) received an open records request for a copy 
of the arrest report of a particular juvenile. The requestor is the parent of the juvenile in 
question. You explain that you have withheld the arrest report because the case has been 
referred to the juvenile authorities. Specifically, you argue that under section 5 1.14(d) of 
the Family Code law enforcement files concerning juveniles are confidential. You argue 
that since parents are not included in the specific list of individuals who may have access 
to the records of a juvenile, you must withhold the records from the requestor. In the 
alternative, you claim that section 552.108 excepts the records from required public 
disclosure. 

Section 51.14 of the Family Code, dealing with juvenile records, provides, in 
pertinent part: 

(d) Except for files and records relating to a charge for which a 
child is transferred under Section 54.02 of this code to a criminal 
court for prosecution, the law-enforcement files and records are not 
open to public inspection nor may their contents be disclosed to the 
public, but inspection of the files and records is permitted by: 
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(1) a juvenile court having the child before it in any 
proceeding; 

(2) an attorney for a party to the proceeding; and 

(3) law-enforcement officers when necessary for the discharge 
of their officiaf duties. 

To show that the information at issue is excepted from disclosure under section 
5 1 .14(d) of the Family Code, you have submitted to this office a copy of the arrest report 
containing the juvenile’s name. You explain that the requested information c4mcerns a 
child of 14 years, who under section 51.01 of the Family Code, is defined as a juvenile. 
Therefore, we conclude that the city must withhold the arrest report containing the name 
of the juvenile as provided by section 51.14 of the Family Code.’ 

We are resolving this matter with an informal letter ruling rather than with a 
published open records decision. This ruling is limited to the particular records at issue 
under the facts presented to us in this request and should not be relied upon as a previous 
determination under section 552.301 regarding any other records.2 If you have questions 
about this ruling, please contact our office. 

Yoy very truly, 

Loretta R DeHay 
Assistant Attorney Gene& 
Open Records Division 

LRDISABlrho 

Ref.: ID# 28812 

Enclosures: Submitted documents 

t’& Seventy-fomtb Legiilahre, ia House Bill 327, has sigaificaody amended portions of the 
Family Code governing access to juvenile records, iaciudiag the repeaI of section 51.14 and its substantial 
revision in chapter 58 of the Family Code, effbctive January 1.1996. See Act of May 27, 1995, ch. 262, 
5s 53,100,105, 1995 Tcx. Sm. Law Serv. 5127 (Vemon). We do not address in this ruling the exteot to 
which these recent amendments to the Family code will affect requests for this type of information that am 
made on or after Jan umy 1, I 996. 

2Because the arrest report most be withheld under section 5 1.14(d) of the Family Code, we do not 
address your argument that the document is excepted 6om diilosore under section 552.108 of the 
Government Code. 


