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Honorable Mike Driscoll 
County Attorney 
Harris County Attorney's Office 
1001 Preston, Suite 634 
Houston, Texas 77002-1 891 

Dear Mr. Driscoll: 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Texas Open Records Act (the "act"), chapter 552 of the Government Code. Your request 

0 was assigned ID# 39864. 

You ask whether "court registry account records maintained and kept solely by the 
District Clerk on behalf of the courts is information subject to disclosure under the Open 
Records Act." Furthermore, you ask "what charge should be assessed if the records are not 
subject to disclosure under such Act?" 

In prior rulings to Harris County, this office has addressed the public nature of this 
type of information. In Open Records Letter Nos. 96-041 (1996) and 93-764 (1993), this 
office concluded that although trust h d  account information held by the district clerk 
constituted records of the judiciary, and thus was not subject to the provisions of the Open 
Records Act, these records were nevertheless subject to common-law and statutory rights of 
access. Thus, Open Records Letter Nos. 96-041 (1996) and 93-764 (1993) govern your first 
question. 

With respect to your second question, this office has recently concluded that section 
1 18.01 1 of the Local Government Code, which establishes a one-dollar fee for each page or 
part of a page for noncertified copies of records held by county clerks, prevails over section 
552.265 of the Government Code, which limits the fee that a district or county clerk may 
charge for other than certified copies to not more than actual cost. Letter Opinion 96-082 
(1996) at 2. That conclusion is based on the rule of statutory construction which provides 

e that where two statutes conflict, the one that was enacted at the later date prevails. Id. We 
believe that a similar conclusion applies in this instance to records held by a district clerk. 
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Section 51.3 18(b) of the Government Code allows a district clerk to charge not more 
that one dollar per page for non-certified copies. Act of May 27,1995,74th Leg., ch. 641, 
5 1.02 1995 Tex. Gen. Laws 3513,3516. This provision is in conflict with section 552.265 
of the Government Code as described above, which limits the copy fee that a district or - - 
county clerk may charge to not more than &I cost. However, because section 5 1.3 18(b) 
of the Government Code was enacted after section 552.265 of the Government Code, section 
5 1.3 18@) prevails. Thus, a district clerk may charge any fee not in excess of one dollar for 
non-certified copies. 

We are resolving this matter with an informal letter d i n g  rather than with a 
published open records decision. This ruling is limited to the particular records at issue 
under the facts presented to us in this request and may not he relied upon as a previous 
determination regarding any other records. If you have questions about this ruling, please 
contact our office. 

Yours very truly, 

Loretta R. DeHay 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

LRDirho 

Ref.: ID# 39864 


