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Dear Mr, Smith:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under
chapter 552 of the Government Code. Your request was assigned [D# 145021.

The Texas Workers’ Compensation Commission (the “commission”) received a request for
the “company name, complete address, phone number, key contact person, and date of [on-
site safety and health consuitations] of all Texas area companies that have received a first
time OSHCON Safety Consultation” during certain time periods. You claim that the
requested information is excepted from disclosure under section 552,101 of the Government
Code. Wehave considered the exception you claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 excepts from disclosure “information considered to be confidential by law,
cither constitutional, statutory, or by judicial decision.” A federal regulation enacted
pursuant to statutory authority can provide statutory confidentiality for purposes of
section 552.101 of the Public Information Act. See Open Records Decision Nos. 599 at 5
(1992),476 at 5 (1987). Under section 670 of title 29 of the United States Code, the United
States Secretary of Labor is required to conduct certain educational and training programs
related to occupational health and safety. The secretary is authorized to enter into
cooperative agreements with the states to allow employers to consult with the states
regarding occupational safety and health requirements and compliance. 29 U.S.C.A.
§ 670(d)(1). Pursuant to these agreements, the state is required to “provide on-site
consultation at the employer’s worksite to employers who request such assistance.” /d.
§ 670(d)(2). The United State Department of Labor adopted regulations concerning the
requirements of a cooperative agreement between states and OSHA. See 29 C.F.R. pt. 1908.
Specifically, section 1908.6 of the regulations covers the conduct of a visit by a state
consultant to an employer’s worksite. Among other things, the regulations require the
consultant to prepare a written report after each visit discussing, among other things, specific
hazards at the worksite and possible corrective action. See id. §1908.6(g). The regulations
further provide that

Pos s O e Bos 02380 Aus i, Do T8 7 E1-294G8 0 1m0 (9120046321000 Wis: WW W OAL NENTE UL

Y fpuad Fmpioymens Opportenrey Foplover  Pronted on Revpcded Puper



Mr. Craig H. Smith - Page 2

[blecause the consultant’s report contains information considered to be
confidential, and because disclosure of such reports would adversely affect
the operation of the OSHA consultation program, the state shall not disclose
the consultant’s written report except to the employer for whom 1t was
prepared and as provided for in section 1908.7(a)(3).

Id§ 1908.6(g)(2). Likewise, the regulations require states to keep confidential
“consultation program information which identifies employers who have requested the
services of a consultant™ because the disclosure of such information “would adversely affect
the operation of the OSHA consultation program as well as breach the confidentiality of
commercial information not customarily disclosed by the employer.” /d. § 1908.6(h)(2).

The requested information relates to the identities of employers who have requested on-site
consultations conducted by the commission under the federal on-site consultation program
(“OSHCON™). Consequently, the requested information is confidential under section 1908.6
of title 29 of the Code of Federal Regulations and must be withheld under section 552.101
of the Government Code.

This letter ruling is limited to the particular records at issue in this request and limited to the
facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other records or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the nights and responsibilities of the
governmental body and of the requestor. For example, governmental bodies are prohibited
from asking the attorney general to reconsider this ruling. Gov’t Code § 552.301(f). Ifthe
governmental body wants to challenge this ruling, the governmental body must appeal by
filing suit in Travis County within 30 calendar days. 7/d. § 552.324(b). In order to get the
full benefit of such an appeal, the governmental body must file suit within 10 calendar days.
Id. § 552.353(b)(3), (c). If the governmental body does not appeal this ruling and the
governmental body does not comply with it, then both the requestor and the attorney general
have the right to file suit against the governmental body to enforce this ruling. fd.
§ 552.321(a).

If this ruling requires the governmental body to release all or part of the requested
information, the governmental body is responsible for taking the next step. Based on the
statute, the attorney general expects that, within 10 calendar days of this ruling, the
governmental body will do one of the following three things: 1) release the public
records; 2) notify the requestor of the exact day, time, and place that copies of the records
will be provided or that the records can be inspected; or 3) notify the requestor of the
governmental body’s intent to challenge this letter ruling in court. If the governmental body
fails to do one of these three things within 10 calendar days of this ruling, then the requestor
should report that failure to the attorney general’s Open Government Hotline, toll free,
at 877/673-6839. The requestor may also file a complaint with the district or county
attorney. /d. § 552.3215(e).
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Lf this ruling requires or permits the governmental body to withhold all or some of the
requested information, the requestor can appeal that decision by suing the governmental
body. Id. § 552.321(a); Texas Dep 't of Pub. Safety v. Gilbrearh, 842 S.W.2d 408,411 (Tex.
App.--Austin 1992, no writ).

Please remember that under the Act the release of information triggers certain procedures for
costs and charges to the requestor. If records are released in compliance with this ruling, be
sure that all charges for the information are at or below the legal amounts. Questions or
complaints about over-charging must be directed to Hadassah Schloss at the General
Services Commission at 512/475-2497.

If the governmental body, the requestor, or any other person has questions or comments
about this ruling, they may contact our office. Although there is no statutory deadline for
contacting us, the attorney general prefers to recetve any comments within 10 calendar days
of the date of this ruling.

Sincerely,

= PR

Nathan E. Bowden
Assistant Attorney General
Open Records Division

NEB/er

Ref: ID# 145021

Encl: Submitted documents

cc: Mr. Bob Williams
Blakeman & Associates
P.O. Box 1386

Navasota, Texas 77868
{w/o enclosures)



