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P.O. Box 9277
Corpus Christi, Texas 78469-9277

0R2009-01281

Dear Ms. Aguilar:

You ask whether certain information is 'subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 333709.

The City of Corpus Christi (the "city") received a request for medical records pertaining to
two named individuals from a specified time period. You state that some information has
been released' to the requestor. You claim that the submitted report is excepted from
disclosure under section 552.101 of the Government Code. We have considered the
exception you claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses other statutes, including section 773.091 of '
the Health and Safety Code, which provides in part:

(b) Records ofthe identity, evaluation, or treatment ofa patient by emergency
medical services personnel or by a physician providing medical supervision
that are created by the emergency medical services personnel or physician or
maintained by an emergency medical services provider are confidential and
privileged and may not be disclosed except as provided by this chapter.

(g) The privilege of confidentiality under this section does not extend to
information regarding the presence, nature of injury or illness, age, sex,
occupation, and city of residence of a patient who is receiving emergency
medical services.
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Health & Safety Code § 773.091(b), (g). Thus, except for the information specified in
section 773.091(g), emergency medical services ("EMS") records are deemed confidential
under section 773.091 and, therefore, may only be released in accordance with chapter 773
ofthe Health and Safety Code. See id. §§ 773.091-.094. We agree that the submitted report
constitutes confidential EMS records pursuant to section 773.091. Based on your markings,
you have released information specified in section 773 .091 (g) to the requestor. We note, and
you acknowledge, that the remaining information at issue may be disclosed to "any person
who bears a written consent ofthe patient or other persons authorized to act on the patient's
behalf for the release of confidential information." Id. §§ 773.092(e)(4), .093.
Section 773.093 provides that a consent for release of EMS records must specify: (1) the
information or records to be covered by the release; (2) the reasons or purpose for the release;
and (3) the person to whom the information is to be released. You acknowledge you have
been provided'consent forms authorizing release of medical records of two named
individuals. However, you have determined that the consent form pertaining to one ofthese
individuals does not comply with the requirements of section 773.093 because it is unclear
whether this individual is a patient listed in the report. We agree that the governmental body
receiving a request for information must determine whether consent for release of EMS ,
records complies with statutory requirements. Thus, based on your determination, we find
that those portions of the submitted EMS report pertaining to individuals who have J;1ot
provided proper consent must be withheld under section 552.101 of the Government Code
in conjunction with section 773.091 ofthe Health and Safety Code. However, the city must
release this information upon receipt of proper consent under section 773.093(a). See id.
§§ 773.Q92, .093. The remaining information must be released to the requestor.

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts asiJresented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and respo.nsibilities of the
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673~6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General at (512) 475-2497.

Sincerely,

~A
Reg Hargrove.
Assistant Attorney General
Open Records Division

RJH/eeg
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Ref: Ib# 333709

Ene. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)


