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ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

GREG ABBOTT

Febmary 19, 2009

Mr. Jason Day
City Attomey
P.O. Box 638

. Royse City, Texas 75189

0R2009-02191

Dear Mr. Day:

You ask whether certain infOlIDation is subject to required public disclosure lUlder the
Public InfOlIDation Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Govemment Code. Your request was
assigned ID# 335346.

The City of Royse City (the "city") received a request for police r~cords pertaining to a
named individual. You state that the city has released some of the requested infOlIDation.
You claim that the submitted infonnation is excepted £i'om disclosure lU1der section 552.101
of the GovenIDlent Code. Wehave considered the exception you claim and reviewed the
submitted information.

Section 552.101 ofthe Govenunent Code excepts from disclosure "infonllation considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code §552.101. Section 552.101 encompasses infonnation protected by other statutes, such
as. section 58.007 of the Family Code. Juvenile law enforcement records relating to
delinquent conduct or conduct indicating a need for supervision that occlmed on or after
September 1, 1997 are confidentiallUlder section 58.007. For purposes of section 58.007,
"child" means a person who is ten years of age or older and under seventeen years of age.
See Fam. Code § 51.02(2). The relevant language of section 58.007 reads as follows:

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files
conceming a child and infonnation stored, by electronic means or otherwise,
conceming the child £i'om which a record or file could be generated may not
be disclosed to the public and shall be:

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult
files and records;

POST OFFICE Box 12548, AUSTIN, TEXAS 78711-2548 TEL:(512)463-2100 WWW.OAG.STATE.TX.US

An Equal Employment Opportllnity Employer. Printed on Recycled Paper ~



---------_.-----------------_ ....._._---- ------

Mr. Jason Day- Page 2

(2) if maintained electronically in the same computer system as
records or files relating to adults, be accessible lmder controls that are
separate and distinct from controls to access electronic data
concerning adults; and

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or
federal depository, except as provided by Subchapter B, D, and E.

(e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected
or copied by a juvenile justice agency as that tenn is defined by
Section 58.101, a criminal justice agency as that tenn is defined by
Section 411.082, Government Code, the child, and the child's parent or
guardian.

(j) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian ofthe record
or file shall redact:

(1) any personally identifiable information about a juvenile suspect,
offender, victim, or witness who is not the child; and

(2) any information that is excepted from required disclosure lmder
Chapter 552, Government Code, or other law.

Id. § 58.007(c), (e), (j). We have reviewed the submitted infonnation and find it pertains
to juvenile delinquel~t conduct that occlUTed after September 1, 1997. Thus, the submitted
infonnation is confidential under section 58.007(c) of the Family Code.

However, 'we note that the requestor is a recruiter for the United States Navy (the "Navy")
and we lmderstand the juvenile named in the judgment is a potential enlistee in the Navy.
Under section 58.007(e), the child may inspect law enforcement records concerning him or
herself. Id. § 58.007(e). In this case, the Navy has provided signed, written consent from
the individual at issue. Therefore, pursuant to section 58.007(e), the requestor, with the
juvenile's consent, has a right to inspect juvenile law enforcement records concerning this
individual. We also note that section 58.007(j)(1) requires the redaction of any personally
identifiable information concerning otherjuvenile suspects, offenders, victims, orwitnesses.
See id. § 58.007(j)(1). We therefore conclude the city must withhold the infonnation we
have marked under section 552.101 in conjunction with section 58.007(j)(1).
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Section 552.130 excepts from public disclosure information that relates to a motor vehicle
operator's or dliver's license or pennit issued by an agency of this state. See Gov't
Code § 552. 130(a)(1). We agree that the city must withhold the Texas driver's license
information that you have marked in green under section 552.130.

In summaty, the city must withhold the identifying infonnation ofjuveniles we have marked
under section 552.101 ofthe Govenllnent Code in conjunction with section 58.007(j)(1) of
the Family Code and the Texas driver's license number you have marked in green tmder
section 552.130 of the Govenunent Code. The remaining infonnation must be released to
this requestor pursuant to section 58.007(e) of the Family Code. 1

This letter mling is limited to the particular infonnation at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
detennination regarding any other infonnation or any other circumstatlces.

This mling triggers .important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
govenunental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Govenmlent Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
infonnation under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General at (512) 475-2497.

Sincerely,

~il~
Assistant Attorney General
Open Records Division

JM/cc

Ref: ID# 335346

Enc. Submitted docmnents

c: Requestor
I(w/o enclosures)

IShould the city receive another request ofthese same records £i'om a person who would not have a
right of access to the information, the city should resubmit this same infOlmation and request another lUling
£i'om this office. See Gov't Code § 552.301(a).


