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Dear Ms. White:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 340626.

The City ofWeatherford (the "city"), which you represent, received a request for a specified
police report involving the requestor. You claim thatthe submitted information is excepted
from disclosure under sections 552.101, 552.130, and 552.147 ofthe Government Code. We
have considered the exceptions you claim and reviewed the submitted information.

Section552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code §552.101. Section 552.101 encompasses information protected by other statutes, such
as section 58.007 of the Family Code. Juvenile law enforcement records relating to
delinquent conduct that occurred on or after September 1, 1997 are confidential under
section 58.007. The relevant language of section 58.007 reads as follows:

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise,
concerning the child from which a record or file could be generated may not
be disclosed to the public and shall be:

(1) ifmaintained on paper or microfilm, kept separate from adult files
and records;
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(2) if maintained electronically in the same computer system as
records or files relating to adults, be accessible under controls that are
separate and distinct from controls to access electronic data
concerning adults; and

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or
federal depository, except as provided by Subchapter B, D, and E.

(e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected
or copied by a juvenile justice agency as that term is defined by
Section 58.101, a criminal justice agency as that term is defined by
Section 411.082, Government Code, the child, and the child's parent or
guardian.

0) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian ofthe record
or file shall redact:

(1) any personally identifiabl~ information about a juvenile suspect,
offender, victim, or witness who is not the child; and

(2) any information that is excepted from required disclosure under
Chapter 552, Government Code, or other law.

Fam. Code § 58.007(c), (e), 0). For purposes ofsection 58.007, "child" means a person who
is ten years of age or older and under seventeen years of age at the time of the reported
conduct. See id. § 51.02(2); see also id. §§ 58.007, 51.03 (defining "delinquent conduct" and
"conduct indicating a need for supervision" for purposes ofsection 58.007). The submitted
information consists oflaw enforcement records relating to juveniles engaged in delinquent
conduct that occurred after September 1, 1997. See id. § 51.03 (defining "delinquent
conduct" for purposes of Fam. Code § 58.007). Thus, this information is generally
confidential under section 58.007(c). In this instance, you acknowledge that the requestor
is one of the juvenile suspects at issue. As such, the city may not withhold the submitted
information under section 552.101 in conjunction with section 58.007(c) from this requestor.
fd. § 58.007(e). However, in releasing this information to the requestor, any personally
identifiable information concerning otherjuvenile suspects, offenders, victims, or witnesses
must be redacted. See id. § 58.0070)(1). You have marked the identifying irlformation of
other individuals. For the purposes of section 58.0070), ajuvenile suspect or offender is a
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child as defined by section 51.02 of the Family Code. See id. § 51.02(2) ("child" means a
person who is ten years ofage or older and lmder seventeen years ofage). However, for the
purposes ofsection 58.0070), we conclude that ajuvenile victim or witness is a person who
is under eighteen years ofage. Two ofthe individuals whose information you have marked
are listed as "possible suspect[s]" and were seventeen years ofage at the time ofthe alleged
offense. Thus, these individuals were not juveniles for purposes of section 51.02(2) of the
Family Code at the time ofthe alleged offense, and their identifying information may not be
withheld under section 58.0070)(1). Further, we find you have failed to demonstrate that
dates of birth, age, race, sex, height, or weight, constitute identifying information for
purposes of 58.0070). Therefore, the city must only withhold the information we have
marked under section 552.1 01 of the Government Code in conjunction with
section 58.0070)(1) of the Family Code.1 Section 58.0070)(2) provides that information
subj ect to any other exception to disclosure under the Act or other law must also be redacted.
See id. § 58.0070)(2). Thus, we will address your argument under section 552.130 of the
Government Code. See id. § 58.0070)(2).

Section 552.130 of the Government Code excepts from disclosure information that relates
to a motor vehicle operator's or driver's license or permit and a personal identification
document issued by an agency ofthis state. Gov't Code § 552.130(a)(1), (3).. Accordingly,
the city must withhold the Texas driver's license information we have marked under
section 552.130 of the Government Code.

In summary, the city must withhold the information we have marked under section 552.101
ofthe Government Code in conjunction with section 58.0070)(1) ofthe Family Code. The
city must also withhold the Texas driver's license information we have marked under
section 552.130 ofthe Government Code. All remaining information must be released to this
requestor.2

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to. the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index=orl.php.
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,

1As our ruling is dispositive, we need not address your remaining arguments against disclosure ofthis
information. .

2We note that because this requestor has a special right ofaccess to information that would ordinarily
be confidential under section 58.007 ofthe Family Code, the city must again seek a decision from this office
if it receives another request for the same information from a different requestor.
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at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General at (512) 475-2497.

Sincerely,

'M'wr
Matt Entsminger
Assistant Attorney General
Open Records Division

MRE/dls

Ref: ID# 340626

Ene. Submitted documents

c: Requestor
, (w/o enclosures)


