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Dear Mr. Lestock:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 342562. . , ,

The City of Paris Police Department (the "department") received a request for a specified
offense report. You state that you have released some of the requested information to the
requestor. You claim that portions ofthe submitted information are excepted from disclosure
under section 552.101 of the Government Code. We have considered the exception you'
claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 of the Government Code excepts from public disclosure "information
considered to be confidential by law, either constitutional, statutory, or byjudicial decision."
Gov't Code § 552.101. Medical records are governed by the Medical Practice Act (the
"MPA"), subtitle B of title 3 of the Occupations Code, which is encompassed by
section 552.101. See Occ. Code § 151.001. Section 159.002 of the MPA provides:

(a) A communication between a physician and a patient, relative to or in
connection with any professional services as a physician to the patient, is
confidential and privileged and may not be disclosed except as provided by
this chapter.
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(b) A record of the identity, diagnosis, evaluation, or treatment of a patient
by a physician that is created or maintained by a physician is confidential and
privileged and may not be disclosed except as provided by this chapter.

(c) A person who receives information from a confidential communication
or recora- asdescrilJed- by tbis chapter, olher -than a- person listed in
Section159.004 who is acting on the patient's behalf, may not disclose the
information except to the extent that disclosure is consistent with the
authorized purposes for which the information was first obtained. ,

Id. § 159.002(a)-(c). Information that is subject to the MPA includes both medical records
and information obtained from those medical records. See Occ. Code §§ 159.002, .004;
Open Records Decision No. 598 (1991). This office has concluded that the protection
afforded by section 159.002 extends only to records created by either a physician or someone
under the supervision of a physician. See Open Records Decision Nos. 487 (1987), 370
(1983),343 (1982). Furthermore, we have concluded that when a file is created as the result

---~--~ -- --- -ora-hospitaI stay, aU-ofthedocuillents--ln-the-file-that -relatetod1agnoslsand treatment

constitute either physician-patient communications or records of the identity, diagnosis,
evaluation, or treatment of a patient by a physician that are created or maintained by a
physician. See Open Records Decision No. 546 (1990).

Section 159.002(c) requires that any subsequent release oftnedicalrecords be consistent with
the purposes :for which the governmental body obtained the records. Open Records Decision
No. 565 at 7 (1990). Medical records may be released only as provided under the MPA.
Open Records Decision No. 598 (1991). The MPA permits disclosure ofMPA recotd~ to
the patient, a person authorized to act on the patient's behalf, or a person who has the written
consent of the patient. Occ. Code §§ 159.003, .004, .005. We have marked the medical
records that are subject to the MPA. The marked medical records may only be released in
accordaI)-ce with the MPA. See ORD 598. The remaining information must be released. J

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
govermnental body and of the requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,

IWe note that the information being released contains confidential information to which the requestor
has a right of access. See Gov't Code § 552.023(a); Open Records Decision No. 481 at 4 (1987) (pri~acy
theories not implicated when individual asks governmental body to provide him with information concerning
himself). Therefore, if the department receives another request for this same information from a different
requestor, then the department should again seek a decision from this office.
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or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing puolic
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of
the Attorney General at (512) 475-2497.

Sincerely,

·~·lCv~
Tamara Wilcox
Assistant Attorney General
Open Records Division

TWleeg

Ref: ID# 342562
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c: Requestor
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