
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

GREG ABBOTT

July 28, 2009

Mr. Mack Reinwand
Assistant City Attorney
Arlington Police Department
P.O. Box 1065 Mail Stop 04-0200
Arlington, Texas 76004-1065

0R2009-10399

Dear Mr. Reinwand:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 355007 (Reference No. 2009-06-152).

The Arlington Police Department (the "department") received a request for a specified
report. You claim that the requested information is excepted from disclosure under
section 552.101 ofthe Government Code. We have considered the exception you claim and
reviewed the infonnation you submitted.

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code § 552.101. This exception encompasses information that other statutes make
confidential. You raise section 552.101 in conjunction with section 58.007 of the Family
Code, which provides in part:

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise,
concerning the child from which a record or file could be generated may not
be disclosed to the public and shall be:

(1) ifmaintained on paper or microfilm, kept separate fi'om adult files
and records;
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(2) if maintained electronically in the same computer systelTI as
records or files relating to adults, be accessible tmder controls that are
separate and distinct £i'om controls to access electronic data
concerning adults; and

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or
federal depository, except as provided by Subchapters B,D, and E.

(e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected
or copied by a juvenile justice agency as that term is defined by
Section 58.101, a criminal justice agency as that term is defined by
Section 411.082, Govern.II).ent Code, the child, and the child's parent or

/

guardian. /

U) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian ofthe record
or file shall rydact:

(1) any personally identifiable information about a juvenile suspect,
offender, victim, or witness who is not the child; and

(2) any information that is excepted from required disclosure under
Chapter 552, Government Code, or other law.

Fam. Code § 58.007(c), (e), (j); see id. § 51.03(a)-(b) (defining "delinquent conduct" and
"conduct indicating need for supervision" for purposes of Fam. Code tit. 3).
Section 58.007(c) is applicable to records of juvenile conduct that occurred on or after
September 1, 1997. See Act of June 2, 1997, 75th Leg., R.S., ch. 1086, §§ 20, 55(a), 1997
Tex. Gen. Laws 4179, 4187, 4199; Open Records Decision No. 644 (1996).
Section 58.007(c) is not applicable to information that relates to ajuvenile as a complainant,
victim, witness, or other involved party and not as a suspect or offender.

We find that the submitted information involves juvenile offenders, so as to fall within the
scope of section 58.007(c). We note, however, that the requestor is a parent of one of the
juveniles involved. Therefore, pursuant to section 58.007(e), the requestor has a right to
inspect juvenile law enforcement records concerning her child. See id. § 58.007(e).
However, any personally identifiable infonnation concerning other juvenile suspects,
offenders, victims, or witnesses must be redacted. See id. § 58.007(j)(1). For the purposes
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of section 58.0070), a juvenile suspect or offender is a child as defined by section 51.02 of
the Family Code. See id. § 51.02(2) ("child" means a person who is ten years ofage or older
and under seventeen years of age). However, for the purposes of section 58.0070), we
conclude that a juvenile victim or witness is a person who is under eighteen years of age.
Therefore, the department must redact the name, address, and telephone number ofthe other
juvenile offender, who is listed as "Cited 1" in the submitted· report, pursuant to
section 58.007(j)(1) of the Family Code. The rest of the report must be released to this
requestor pursuant to section 58.007(e).

This letter mling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this mling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and· responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more infonnation concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to theCost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General at (512) 475-2497.

mes W. Morris, III
Assistant Attorney General
Open Records Division
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Ref: ID# 355007

Enc: Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)


