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October 20, 2009

Mr. Robert E. Reyna
Assistant City Att0111ey
P.O. Box 839966
San Antonio, Texas 78283-3966

0R2009-14800

Dear Mr. Reyna:

You ask whether certain infOlmation is subj ect to required public disclosure under the
PublicInfonnation Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Gove111ment Code. Your request was
assigned ID# 358733.

The City of San Antonio (the "city") received a request for a specified offense repOli. You
claim the submitted infonnation is excepted from disclosure under section 552.101 of the
GovenU11ent Code. We have considered the exception you claim and reviewed the submitted
inf01111ation.

Section 552.101 of the Govennnent Code excepts fi.-om disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code §552.101. Section 552.101 encompasses other statutes, such as section 261.201 ofthe
Family Code, which provides as follows:

(a) Except as provided by Section 261.203, the following infonnation is
confidential, is not subject to public release under [the Act] and may be
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal
or state law or under rules adopted by an investigating agency:

----------
--- -------- -'--------1

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this
chapter and the identity of the person making the repOli; and

I
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
records, cOlmnunications, audiotapes, vide~tapes, and working papers
used or developed in an investigation under this chapter or in
providing services as a result of an investigation.

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the
[Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth
ConUllission, on request, shall provide to the parent, managing conservator,
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse
or neglect, or to the child if the child is at least 18 yea;rs of age, infonnation
conceming the reported abuse orneglect that would otherwise be confidential
under this section. The investigating agency shall withhold infonnation
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal
representative of the child requesting the infonnation is alleged. to have
committed the abuse or neglect.

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal representative of
a child may inspect or copy a record or file conceming the child under Subsection
(k), the custodian of the record or file must redact:

(1) any personally identifiable infomlation about a victim or witness
under 18 years of age lmless that victim or witness is:

(A) the child who is the subject of the report; or

(B) another child of the parent, managing conservator, or
other legal representative requesting the infonnation;

(2) any infonnation that is excepted from required disclosure under
[the Act], or other law; and

(3) the identity of the person who made the repOli.

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1). You state the sUbmittedinfomlation was used or developed
_______ in an investigation of alleged or suspected child abuse. See id. § 261.001(1) (defining I

--"abllS7forpln-pos-es-6Tcliaptel'26-1-afthe-Familyeode)~ see-fl-lso-id-;-§-l-0-l-.003(a)-Gdeiining . . 1

"child" for pUl-poses of this section as person under 18 years of age who is not and has not
been manied or who has not had the disabilities ofminority removed for general purposes).
Upon review, we find the submitted infomlation is generally confidential under I
section 261.201 ofthe Family Code. However, the requestor is the parent ofthe child victim r

I



Mr. Robert E. Reyna - Page 3

listed in the report, and the parent is not alleged to have cOIillnitted the suspected abuse. In
this instance, the city may not withhold the submitted information from this requestor lU1der
section 261.201(a). Id. § 261.201(k). However, section 261.201(1)(3) states the identity of
the reporting party must be withheld. Id. § 261.201 (1)(3). Thus, with the exception of t.he
infomlation we marked, which must be withheld under section 552.101 in conjlU1ction with
section. 261.201 (1)(3), the department must release the submitted information.!

This letter ruling is limited to the pmiicular infonnation at issue in this request and lini.ited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
detemlination regarding mlY other inf0l111ation or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
govemmental body and of the requestor. For more infor;mation concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Govenmlent Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions conceming the allowable charges for providing public
infonnation under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attomey General, toll free, at (888) 672-6787.

Sincerely,

~
Karen E. Stack
Assistant Attomey General
Open Records Division

KES/cc

Ref: ID# 358733

Ene. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)

--_.~~---_.- ----- ---- -,-~-- - _. ,'- '--'-' ---- --~ -_._-----"- _._-

IWe note that because the requestor has a special right of access to the submitted information in tllls
instance, the city must again seek a decision fi:om tIlls office if it receives another request for the same
information from anotller requestor
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