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Ms. Yvette Aguilar
Assistant City Attorney
City of Corpus Christi
321 John Sartain
Corpus Christi, Texas 78401

0R2010-00318

Dear Ms. Aguilar:

You ask whether certain infonnation is subject to required public disclosure under the
Public fufonnation Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Govemment Code. Your request was
assigned ID# 366623.

The Corpus Christi Police Depaliment (the "department") received a request for a specified
police repOli. You claim that the requested infonnation is excepted from disclosure lmder
section 552.101 ofthe Govemment Code. We have considered the exception you claim and
reviewed the submitted information.

Section 552.101 ofthe Govemment Code excepts from disclosure "infonnation considered
to be confidential by law, either constitutional, statutOly, or by judicial decision." Gov't
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses infornlation made confidential by other
statutes, including section 261.201 of the Fa111ily Code, which provides in relevant part:

(a) [T]he following infornlation is confidential, is not subject to public
release under [the Act] alld may be disclosed only for purposes consistent
with this code alld applicable federal or state law or under rules adopted by
an investigating agency:

(1) a repOli of alleged or suspected abuse or neglect made lmder tIns
chapter alld the identity of the person making the report; and
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
records, commmllcations, audiotapes, videotapes, and working papers
used or developed in an investigation Under this chapter or in
providing services as a result of an investigation.

(Ie) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the
[Texas Department ofFamily and Protective Services] or the Texas Youth
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator,
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information
concerning the reported abuse orneglect that would otherwise be confidential
under this section. The investigating agency shall withhold information
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal
representative of the child requesting the information is alleged to have
committed the abuse or neglect.

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the
child under Subsection (Ie), the custodian of the record or file must redact:

(1) any personally identifiable information about a victim or witness
under 18 years of age unless that victim or witness is:

(A) the child who is the subject ofthe report; or

(B) another child ofthe parent, managing conservator, or other legal
representative requesting the information;

(2) any information that is excepted from required disclosure under
[the Act], or other law; and

(3) the identity of the person who made the report.

Fam. Code § 261.201(a), (Ie)-(1). Upon review, we find that the s.ubmitted infonnation
consists of a report of alleged or suspected child abuse or neglect made under chapter 261.
See id: § 261.001(1), (4) (defining "abuse" and "neglect" for purposes of section 261.201);
id. § 101.003(a) (defining "child" as a persoll under eighteen years ofage who is not and has
not been married and who has not had the disabilities of minority removed for general
purposes). We note that the requestor is aparent ofthe child victim listed in the information.
However, you state and the submitted information also reflects the requestor is alleged to
have committed the suspected abuse or neglect. Therefore, this report falls within the scope
of section 261.201(a), and the requestor does not have a right of access lmder
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section 261.201 (k). You do not indicate that the department has adopted a rule governing
the release oftms type ofinfonnation. Accordingly, we assume no such rule exists. Given
that assumption, we conclude that the department must withhold the submitted information
under section 552.101 ofthe Government Code in conjunction with section 261.201 of the
Family Code. See Open Records Decision No. 440 at 2 (1986) (construing statutory
predecessor to section 261.201).

TIns letter ruling is limited to the particular infonnation at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding ailY other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more infonnation concennng those rights and
responsibilities, please visit om website at http://www.oag.state.tx.us/open/index or1.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,·
at (877) 673-6839. Questions concennng the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787.

Sincerely,

??-.-IL /rJL
Tamara Wilcox
Assistant Attorney General
Open Records Division

TW/dls

Ref: ID# 366623

Enc. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)


