
April 5, 2013 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 
GREG ABBOTT 

Ms. Andrea D. Russell 
Counsel for the City of Euless 
Taylor Olson Adkins Sralla Elam, L.L.P. 
6000 Western Place, Suite 200 
Fort Worth, Texas 76107 

Dear Ms. Russell: 

0R20 13-05487 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned 10# 483178. 

The Euless Police Department (the "department"), which you represent, received a request 
for incident report number 1200075678. You claim the submitted information is excepted 
from disclosure under section 552.101 of the Government Code. We have considered the 
exception you claim and reviewed the submitted information. 

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses section 58.007 of the Family Code, which 
provides in pertinent part as follows: 

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) ifmaintained on paper or microfilm, kept separate from adult files 
and records; 
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(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic date 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

(e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected 
or copied by a juvenile justice agency as that term is defined by 
Section 58.10 1, a criminal justice agency as that term is defined by 
Section 411.082, Government Code, the child, and the child's parent or 
guardian. 

G) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record 
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian ofthe record 
or file shall redact: 

(1) any personally identifiable information about ajuvenile suspect, 
offender, victim, or witness who is not the child; and 

(2) any information that is excepted from required disclosure under 
[the Act], or other law. 

Fam. Code § 58.007(c), (e), (j)(2). Thus, under section 58.007, law enforcement records 
relating to a juvenile engaged in delinquent conduct or conduct indicating a need for 
supervision on or after September 1, 1997, are confidential. See id. § 51.03( a ), (b) (defining 
"delinquent conduct" and "conduct indicating a need for supervision"). For purposes of 
section 58.007( c), a "child" is a person who is ten years of age or older and under seventeen 
years of age. See id. § 51.02(2). Upon review, we find the submitted report involves 
juvenile delinquent conduct that occurred after September 1, 1997. Accordingly, this 
information is generally subject to section 58.007(c). 

In this instance, however, the requestor is a parent of the juvenile suspect at issue. Therefore, 
the requestor has a right to inspect information concerning her child under section 58.007( e). 
Id. § 58.007(e). Accordingly, the department may not withhold the submitted report from 
the requestor under section 552.101 of the Government Code in conjunction with 
section 58.007(c) of the Family Code. However, section 58.007(j)(1) provides that before 
a parent may inspect juvenile law enforcement records concerning the child, any personally 
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identifiable information about a juvenile suspect or offender other than the parent's child 
must be redacted. See id. § 58.007(j)(1). We are unable to determine the age of the 
remaining suspects or offenders listed in the information at issue. Thus, we must rule 
conditionally. To the extent the identifying information we have marked under 
section 58.007(j)(1) of the Family Code pertains to a suspect or offender who was ten years 
of age or older and under seventeen years of age at the time of the reported conduct, this 
information must be withheld under section 552.101 ofthe Government Code in conjunction 
with section 58.007(j)(1). To the extent the marked information does not pertain to a suspect 
or offender who was teq years of age or older and under seventeen years of age at the time 
ofthe reported conduct, this information may not be withheld under section 552.101 on that 
basis. In addition, section 58.007(j)(2) provides that information subject to any other 
exception to disclosure under the Act or other law must be redacted. /d. § 58.007(j)(2). 
Accordingly, we will consider your argument against disclosure of the information at issue. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses section 261.201 ofthe Family 
Code, which provides in part the following: 

(a) Except as provided by Section 261.203, the following information is 
confidential, is not subject to public release under [the Act] and may be 
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal 
or state law or under rules adopted by an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 
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(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child under Subsection (k), the custodian ofthe record or file must redact: 

(3) the identity ofthe person who made the report. 

See id § 261.201(a), (k), (1)(3). Upon review, we agree the information at issue was used 
or developed in an investigation by the department of alleged or suspected child abuse for 
purposes of section 261.201. See id § 261.001(1)(E) (defining "abuse" for purposes of 
chapter 261 as including offense of indecency with child under Penal Code section 21.11); 
see also Penal Code § 22.11 (a) (defining "child" for purposes of Penal Code section 21.11 
as person under 17 years of age). Thus, this information is subject to section 261.20 I. 

However, the requestor is a parent of the alleged child victim at issue. Furthermore, the 
requestor is not the individual alleged to have committed the abuse. Therefore, the 
department may not withhold the information at issue from the requestor on the basis of 
section 261.201(a). See Fam. Code § 261.201(k). We note, however, before the department 
provides any of this information to the requestor, the department must redact the identity of 
the person who made the report. See id. § 261.201(1)(3). Therefore, the department must 
withhold the identifYing information of the reporting party, which we have marked, under 
section 552.101 of the Government Code in conjunction with section 261.201(1)(3) of the 
Family Code. 

In summary, to the extent the identifying information we have marked under 
section 58.0070)(1) ofthe Family Code pertains to a suspect or offender who was ten years 
of age or older and under seventeen years of age at the time of the reported conduct, this 
information must be withheld under section 552.101 ofthe Government Code in conjunction 
withe section 58.0070)(1). Otherwise, this information may not be withheld under 
section 552.101 of the Government Code on that basis. The department must withhold the 
identifYing information of the reporting party, which we have marked, under section 552.101 
of the Government Code in conjunction with section 261.201(1)(3) ofthe Family Code. As 
no further exceptions to disclosure are raised for the remaining information, the department 
must release it.' 

IWe note the requestor has a special right of access to the infonnation being released. See Fam. Code 
§§ 58.007(e), 261.201(k); Gov't Code § 552.023(a) ("a person or a person's authorized representative has a 
special right of access, beyond the right of the general public, to infonnation held by a governmental body that 
relates to the person and that is protected from public disclosure by laws intended to protect that person's 
privacy interests."); see also Open Records Decision No. 481 at 4 (1987) (privacy theories not implicated when 
individual requests infonnation concerning herself or person for whom she is authorized representative). 
Therefore, if the department receives another request for this same infonnation from a different requestor, it 
must again seek a ruling from our office. 
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This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.statc.tx.us/opcn/index orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Kenneth Leland Conyer 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 
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Ref: ID# 483178 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


