
July 2, 2014 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

Ms. Delietrice Henry 
Open Records Assistant 
City of Plano Police Department 
P.O. Box 860358 
Plano, Texas 75086-0358 

Dear Ms. Henry: 

OR2014-11434 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 528003 (Plano ORR# JIML041014). 

The Plano Police Department (the "department") received a request for two specified 
incident reports. You state you have released some information to the requestor. You claim 
the submitted information is excepted from disclosure under sections 552.101 and 552.108 
of the Government Code. We have considered the exceptions you claim and reviewed the 
submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." 
Gov't Code § 552.101. This section encompasses information protected by other statutes, 
including former section 51.14 of the Family Code. Prior to its repeal by the Seventy-Fourth 
Legislature, section 51.14(d) provided for the confidentiality ofjuvenile law enforcement 
records. See Open Records Decision No. 181 (1977) (concluding that former 
section 51.14( d) of the Family Code excepts police reports which identify juvenile suspects 
or furnish basis for their identification). Law enforcement records pertaining to juvenile 
conduct occurring before January 1, 1996 are governed by former section 51.14(d), which 
was continued in effect for that purpose. Act of May 27, 1995, 74th Leg., R.S., ch. 262, 
§ 100, 1995 Tex. Gen. Laws 2517, 2591. Section 51.14 only applies to records of a "child," 
which is defined as a person who is ten years of age or older and under seventeen years of 
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age when the conduct occurred. See Fam. Code § 51.02(2). You claim the submitted 
information is subject to former section 51.14 of the Family Code. Upon review, we find 
none of the submitted information pertains to juvenile conduct that occurred before 
January 1, 1996. Thus, we find you have failed to demonstrate how any of the information 
at issue is subject to former section 51.14 of the Family Code, and it may not be withheld 
under section 552.101 of the Government Code on that basis. 

Section 552.101 ofthe Government Code also encompasses section 58.007 ofthe Family 
Code, which provides, in relevant part: 

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from 
adult files and records; 

(2) if maintained electronically in the same computer system 
as records or files relating to adults, be accessible under 
controls that are separate and distinct from controls to access 
electronic data concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a 
central state or federal depository, except as provided by 
Subchapters B, D, and E. 

ld. § 58.007(c). Under section 58.007,juvenile law enforcement records relating to conduct 
that occurred on or after September 1, 1997, are confidential. See id. § 51.03(a), (b) 
(defining "delinquent conduct" and "conduct indicating a need for supervision"). For 
purposes of section 58.007( c), a "child" is a person who is ten years of age or older and under 
seventeen years of age at the time of the reported conduct. See id. § 51.02(2). You claim the 
submitted information is subject to section 58.007. However, the suspect listed in the 
submitted report was under ten years old at the time of the conduct at issue. Because the 
legislature has chosen to protect only the law enforcement records of a child who is between 
the ages of ten and sixteen at the time of the reported conduct, we find the submitted 
information does not identify a juvenile suspect or offender for purposes of section 58.007. 
See Open Records Decision No. 478 at 2 (1987) (language of confidentiality statute controls 
scope of protection). Accordingly, the submitted information is not confidential under 
section 58.007(c) and may not be withheld under section 552.101 on that basis. 

Section 552.101 ofthe Government Code also encompasses section 261.201 of the Family 
Code, which provides in pertinent part: 
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(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under [the Act] and may be disclosed only for purposes consistent 
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by 
an investigating agency: 

( 1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

( 1) any personally identifiable information about a victim or witness 
under 18 years of age unless that victim or witness is: 

(A) the child who is the subject of the report; or 

(B) another child of the parent, managing 
conservator, or other legal representative 
requesting the information; [and] 

(2) any information that is excepted from required disclosure 
under [the Act], or other law[.] 
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Fam. Code§ 261.201(a), (k), (1)(1 )-(2). Upon review, we find the submitted information was 
used or developed in an investigation of alleged or suspected child abuse. See id. 
§ 261.001(1) (defining "abuse" for purposes of chapter 261 of the Family Code). 
Accordingly, we conclude this information is within the scope of section 261.201 (a). We 
note, however, the requestor is a parent of the alleged child victim at issue. Furthermore, the 
requestor is not the individual alleged to have committed the abuse. Therefore, the 
department may not withhold the submitted information from the requestor under 
section 261.201(a) of the Family Code. See id. § 261.201(k). However, 
section 261.201 (1)( 1) states the personally identifiable information of a victim or witness who 
is under the age of eighteen and is not a child of the parent, managing conservator, or other 
legal representative requesting the information must be withheld from disclosure. Id. 
§ 261.201 (1)(1 ). Further, the department must redact any information that is otherwise 
excepted from required disclosure under the Act pursuant to section 261.201(1)(2). Id. 
§ 261.201(1)(2). As you raise section 552.108(a)(2) of the Government Code for the 
submitted information, we will consider the applicability of that section to the submitted 
information. 

Section 552.1 08(a)(2) of the Government Code excepts from disclosure information 
concerning an investigation that concluded in a result other than conviction or deferred 
adjudication. Gov't Code § 552.108(a)(2). A governmental body claiming 
section 552.1 08(a)(2) must demonstrate the requested information relates to a criminal 
investigation that has concluded in a final result other than a conviction or deferred 
adjudication. See id. § 552.301(e)(l)(A). You state the remaining information you have 
marked under section 552.1 08(a)(2) pertains to a case that concluded in a result other than 
conviction or deferred adjudication. Therefore, the department may withhold the information 
you have marked under section 552.108(a)(2) ofthe Government Code. 

In summary, the department must withhold the identifying information of a victim or witness 
who is under the age of eighteen and is not a child of the parent, managing conservator, or 
other legal representative requesting the information under section 552.101 of the 
Government Code in conjunction with subsection 261.201(1)(1) of the Family Code. The 
department may withhold the, remaining information you have marked under 
section 552.108(a)(2) of the Government Code. The remaining information must be 
released. 1 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

1We note that the requestor has a special right of access to some of the information being released in 
this instance. If the department receives another request for this information from a different requestor, the 
department must again seek a ruling from this office. 
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This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygencral.gov/opcn/ 
orl ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Cristian Rosas-Grillet 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

CRG/dls 

Ref: ID# 528003 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


