
January 26, 2015 

Ms. Kelley Messer 
Assistant City Attorney 
City of Abilene 
P. 0. Box 60 
Abilene, Texas 79604-0060 

OR2015-01429 

Dear Ms. Messer: 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 554518. 

The Abilene Police Department (the "department") received a request for call recordings, 
radio transmissions, and the entire case file related to a specified incident. You claim the 
submitted information is excepted from disclosure under sections 552.101and552.108 of 
the Government Code. We have considered the exceptions you claim and reviewed the 
submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." 
Gov't Code§ 552.101. This section encompasses information protected by other statutes, 
such as section 261.201 of the Family Code, which provides, in relevant part: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under Chapter 552, Government Code, and may be disclosed only for 
purposes consistent with this code and applicable federal or state law or under 
rules adopted by an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 
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Fam. Code § 261.201(a). The submitted information was used or developed in an 
investigation by the department of alleged child abuse. See id. § 261.001(1) (defining 
"abuse" for purposes of chapter 261 of the Family Code); see also id.§ 101.003(a)(defining 
"child" for purposes of this section as person under 18 years of age who is not and has not 
been married or who has not had disabilities of minority removed for general purposes). 
Upon review, we find the submitted information is within the scope of section 261.201 of 
the Family Code. You have not informed us, or otherwise indicated, the department has 
adopted a rule that governs the release of this type of information. Therefore, we assume no 
such regulation exists. Given that assumption, we find the submitted information is 
confidential pursuant to section 261.201 of the Family Code. See Open Records Decision 
No. 440 at 2 (1986) (predecessor statute). Accordingly, the department must withhold the 
submitted information in its entirety under section 552.101 of the Government Code in 
conjunction with section 261.201(a) of the Family Code.1 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygeneral.gov/open/ 
orl ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

~-t_LttG i)(c;dl-ia~lyn Blabkburn-Rader 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 
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Ref: ID# 554518. 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 

) 
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1As our ruling is dispositive, we need not address your remaining argument against disclosure. 


