
March 9, 2015 

Ms. Doris Preusse 
Senior Records Clerk 
City of Pflugerville 
Pflugerville Police Department 
P.O. Box 679 
Pflugerville, Texas 78691 

Dear Ms. Preusse: 

KEN PAXTON 
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

OR2015-04527 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 556056. 

The Pflugerville Police Department (the "department") received a request for two specified 
police reports. You state the department has released some information. You claim the 
submitted information is excepted from disclosure under section 552.101 of the Government 
Code. 1 We have considered the exception you claim and reviewed the submitted 
information. 

Initially, we note some of the submitted information involves an alleged violation of 
section 32.51 of the Penal Code, which provides that "[a] person commits an offense ifthe 
person, with the intent to harm or defraud another, obtains, possesses, transfers, or uses an 
item of. .. identifying information of another person without the other person's consent[.]" 
Penal Code§ 32.51 (b )(1 ). Article 2.29 of the Code of Criminal Procedure pertains to alleged 
violations of section 32.51 that occurred on or after September 1, 2005 and provides: 

(a) A peace officer to whom an alleged violation of Section 32.51, Penal 
Code, is reported shall make a written report to the law enforcement agency 
that employs the peace officer that includes the following information: 

1 Although the department also raises section 552. I 08 for the submitted information, the department 
has provided no arguments in support of that exception. Accordingly, we assume the department no longer 
asserts section 552.108. See Gov't Code §§ 552.301, .302. 
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(1) the name of the victim; 

(2) the name of the suspect, if known; 

(3) the type of identifying information obtained, possessed, 
transferred, or used in violation of Section 32.51, Penal Code; and 

( 4) the results of any investigation. 

(b) On the victim's request, the law enforcement agency shall provide the 
report created under Subsection (a) to the victim. In providing the report, the 
law enforcement agency shall redact any otherwise confidential information 
that is included in the report, other than the information described by 
Subsection (a). 

Crim. Proc. Code art. 2.29. For purposes of article 2.29, an offense is committed on or after 
September 1, 2005 if no "element of the offense occurs before that date." Act of 
Jun. 17, 2005, 79th Leg., R.S., ch. 294, § l(b), 2005 Tex. Gen. Laws 885. 

In this instance, some of the submitted information pertains to an alleged violation of 
section 32.51. We note the requestor is the authorized representative of the victim listed in 
the information at issue, and the alleged offense occurred after September 1, 2005. 
Therefore, the information at issue is subject to article 2.29 of the Code of Criminal 
Procedure and must be released to the requestor, except to the extent that it contains 
confidential information. See Crim. Proc. Code art. 2.29. You assert the information at issue 
is confidential pursuant to section 552.101 of the Government Code in conjunction with 
section 58.007 of the Family Code. As this exception is a confidentiality provision, we will 
address its applicability to the information at issue, as well as to the remaining information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses confidentiality provisions such as 
section 58.007 of the Family Code. The relevant language of section 58.007 reads as 
follows: 

( c) Except as provided by Subsection ( d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

( 1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult files 
and records; 
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(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic data 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

Fam. Code§ 58.007(c). For purposes of Title 3 of the Family Code, a "child" is defined as 
a person ten years of age or older and under seventeen years of age when the conduct 
occurred. Id. § 51.02(2)(A). The suspects at issue in the submitted reports were not ten 
years of age or older and under seventeen years of age at the time of the offense. Therefore, 
the submitted information does not consist of law enforcement records of a juvenile for 
purposes of section 58.007. See id. Thus, the submitted information is not confidential 
under section 58.007( c) and the department may not withhold it under section 552.101 of the 
Government Code on that ground. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses information made confidential 
by section 261.201 of the Family Code, which provides, in relevant part, as follows: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under [the Act], and may be disclosed only for purposes consistent 
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by 
an investigating agency: 

( 1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under 
[chapter 261 of the Family Code] and the identity of the person 
making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under [chapter 261 of the 
Family Code] or in providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
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under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

Id. § 261.20l(a), (k). The submitted information not subject to article 2.29 of the Code of 
Criminal Procedure consists of information used or developed in an investigation of alleged 
or suspected abuse or neglect under chapter 261 of the Family Code. Accordingly, this 
information falls within the scope of section 261.201 of the Family Code. See id. 
§§ 101.003(a) (defining "child" for the purposes of this section as a person under 18 years 
of age who is not and has not been married or who has not had the disabilities of minority 
removed for general purposes), 261. 001 ( 1 ), ( 4) (defining "abuse" and "neglect" for purposes 
of chapter 261 of the Family Code). In this instance, the requestor is a parent of the child 
victim listed in the information, and is not alleged to have committed the abuse or neglect. 
Thus, pursuant to section 261.201 (k), the department may not withhold the submitted 
information from this requestor under section 552.101 of the Government Code on the basis 
of section 261.201(a). See id.§ 261.201(k). As you raise no other exceptions to disclosure 
of the submitted information, it must be released to this requestor. 2 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygeneral.gov/open/ 
or] ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Kristi L. Godden 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

KLG/cz 

2Because the requestor has a right of access to the submitted information, the department must seek 
another ruling from this office if it receives another request for the same information from a different requestor. 
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Ref: ID# 556056 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


