
September 9, 2015 

Mr. James Kopp 
Assistant City Attorney 
City of San Antonio 
P.O. Box 839966 

KEN PAXTON 
AT TORNEY GEN ERAL O F TE XAS 

San Antonio, Texas 78283-3966 

Dear Mr. Kopp: 

OR2015-18862 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 578766 (COSA Nos. W086812 and W086813). 

The City of San Antonio (the "city") received two requests from the same requestor for two 
specified reports. You claim the submitted information is excepted from disclosure under 
section 552. l 01 of the Government Code. We have considered the exception you claim and 
reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov ' t 
Code§ 552.101. This section encompasses information protected by other statutes, such as 
section 261.201 of the Family Code, which provides, in relevant part: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under Chapter 552, Government Code, and may be disclosed only for 
purposes consistent with this code and applicable federal or state law or under 
rules adopted by an investigating agency: 

( 1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

(l) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

(2) any information that is excepted from required disclosure under 
[the Act], or other law. 

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1)(2). We note event number 2015-0486358 consists of a 
report of alleged or suspected child abuse made to the city's police department. See id. 
§§ 261.001 (defining "abuse" and "neglect" for purposes of chapter 261 of the Family 
Code), 101.003(a) (defining "child" for purposes of this section as person under 18 years of 
age who is not and has not been married or who has not had the disabilities of minority 
removed for general purposes). Accordingly, we find this information is subject to 
chapter 261 of the Family Code. However, we note the requestor is a parent of the child 
victim named in the report, and is not alleged to have committed the abuse. Therefore, the 
city may not withhold the information at issue from the requestor under section 261.201 (a). 
See id. § 261.201 (k). However, we note section 261.201 (1)(2) states any information 
excepted from required disclosure under the Act or other law may still be withheld from 
disclosure. See id. § 261.201 (1)(2). Thus, we will consider your remaining argument under 
section 552.101 of the Government Code for this information. Further, we find you have 
failed to demonstrate how the remaining information involves a report of alleged or 
suspected abuse or neglect of a child made under chapter 261 of the Family Code, or how 
this information was used or developed in an investigation under chapter 261. Accordingly, 
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we conclude the city may not withhold any of the remammg information under 
section 552.101 on that basis. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses section 58.007 of the Family 
Code. Section 58.007 provides, in pertinent part, as follows: 

( c) Except as provided by Subsection ( d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult files 
and records; 

(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic data 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

Id. § 58.007( c ). Juvenile law enforcement records relating to delinquent conduct or conduct 
indicating a need for supervision that occurred on or after September 1, 1997, are 
confidential under section 58.007. See id. § 5 l .03(a), (b) (defining "delinquent conduct" and 
"conduct indicating a need for supervision"). For purposes of section 58.007(c), "child" 
means a person who is ten years of age or older and under seventeen years of age at the time 
of the conduct at issue. See id. § 51.02(2). Event number 2015-0486358 involves 
allegations of delinquent conduct or conduct indicating a need for supervision that occurred 
after September 1, 1997. However, we are unable to determine the age of the alleged 
offender. Accordingly, we must rule conditionally. It does not appear that any of the 
exceptions to confidentiality under section 58.007 apply in this instance. Thus, to the extent 
the offender at issue was ten years of age or older and under seventeen years of age at the 
time of the conduct at issue, event number 2015-04863 5 8 is confidential under 
section 58.007(c) of the Family Code and must be withheld under section 552.101 of the 
Government Code. However, to the extent the offender at issue was not ten years of age or 
older and under seventeen years of age at the time of the conduct at issue, event 
number 2015-0486358 is not confidential pursuant to section 58.007(c) and it may not be 
withheld under section 552.101 on that basis. Further, we find none of the remaining 
information identifies a juvenile suspect or offender for purposes of section 58.007. 
Accordingly, we find the city has not demonstrated the applicability of section 58.007( c) of 
the Family Code to the remaining information at issue. Thus, the city may not withhold any 
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of the remaining information under section 552.101 of the Government Code in conjunction 
with section 58.007(c) of the Family Code. 

In summary, to the extent the offender at issue was ten years of age or older and under 
seventeen years of age at the time of the conduct at issue, event number 2015-0486358 is 
confidential under section 58.007(c) of the Family Code and must be withheld under 
section 552. l 01 of the Government Code. The city must release the remaining information. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http: //w\\iw.texasattorneygeneral.gov/open/ 
or! ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General ' s Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

~ 

PT/dis 

on 
orney Genera 

ords Division 

Ref: ID# 578766 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


