
December 30, 2015 

Ms. Paige Mebane 
Assistant City Attorney 
Office of the City Attorney 
The City of Fort Worth 

KEN PAXTON 
ATTORNEY GENERAL Of TEXAS 

1000 Throckmorton Street, 3rd Floor 
Fort Worth, Texas 76102 

Dear Ms. Mebane: 

OR2015-27256 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 592455 (Fort Worth PIR No. W046276). 

The City of Fort Worth (the "city") received a request for information pertaining to five 
named individuals and the requestor for a specified time period. You state the city will 
release some of the requested information. We understand the city will redact the motor 
vehicle record information you have marked pursuant to section 552.130(c) of the 
Government Code. 1 You claim the submitted information is excepted from disclosure under 
section 552.101 of the Government Code. We have considered the exception you claim and 
reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." 
Gov't Code § 552.101. This section encompasses information protected by other statutes, 
such as section 58.007 of the Family Code, which provides, in pertinent part: 

1Section 552.130(c) of the Government Code allows a governmental body to redact the information 
described in section 552.130(a) without the necessity of seeking a decision from the attorney general. Gov't 
Code§ 552.130( c ). Ifa governmental body redacts such information, it must notify the requestor in accordance 
with section 552.130(e). See id § 552.130(d), (e). 
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( c) Except as provided by Subsection ( d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

( 1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult files 
and records; 

(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic date 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

( e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected 
or copied by a juvenile justice agency as that term is defined by 
Section 58.101, a criminal justice agency as that term is defined by 
Section 411.082, Government Code, the child, and the child's parent or 
guardian. 

(j) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record 
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian of the record 
or file shall redact: 

( 1) any personally identifiable information about a juvenile suspect, 
offender, victim, or witness who is not the child; and 

(2) any information that is excepted from required disclosure under 
[the Act], or other law. 

Fam. Code § 58.007(c), (e), G). Juvenile law enforcement records relating to conduct 
indicating a need for supervision that occurred on or after September 1, 1997, are 
confidential under section 58.007. See id. § 5 l.03(b) (defining "conduct indicating a need 
for supervision"). For purposes of section 58.007(c), "child" means a person who is ten 
years of age or older and under seventeen years of age at the time of the conduct at issue. 
See id. § 51.02(2). One of the submitted reports involves a child engaged in conduct 
indicating a need for supervision that occurred after September 1, 1997. As such, this 
information is subject to section 58.007( c ). However, the submitted information reflects the 
requestor is a parent of the juvenile offender. Therefore, in accordance with 
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section 58.007(e), the city may not use section 58.007(c) to withhold this information from 
this requestor. See id. § 58.007(e). However, section 58.0070)(1) provides any identifiable 
information about a juvenile witness who is not the requestor's child must be redacted. 
Id. § 58.0070)(1). Thus, the city must withhold the information we have marked under 
section 552.101 in conjunction with section 58.0070)(1 ). Additionally, section 58.007(j)(2) 
provides that information subject to any other exception to disclosure under the Act or law 
must be redacted. Id. § 58.007(j)(2). Thus, we will address your remaining argument for the 
remaining information in this report. However, we find the city has not demonstrated the 
applicability of section 58.007(c) to the remaining reports; thus, the city may not withhold 
the remaining reports under section 552.101 on this basis. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses section 261.201 of the Family 
Code, which provides, in relevant part, the following: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public release 
under [the Act], and may be disclosed only for purposes consistent with this code 
and applicable federal or state law or under rules adopted by an investigating 
agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under 
[chapter 261 of the Family Code] and the identity of the person making 
the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, records, 
communications, audiotapes, videotapes, and working papers used or 
developed in an investigation under [chapter 261 of the Family Code] or 
in providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Juvenile 
Justice Department, on request, shall provide to the parent, managing 
conservator, or other legal representative of a child who is the subject of reported 
abuse or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information under 
this subsection ifthe parent, managing conservator, or other legal representative 
of the child requesting the information is alleged to have committed the abuse or 
neglect. 

Id. § 261.201(a), (k). One of the submitted reports and portions of the remaining information 
pertain to a report and an investigation by the city's police department of alleged or suspected 
child abuse and fall within the scope of section 261.201 of the Family Code. See id. 
§§ 1 Ol .003(a) (defining "child" for purposes of this section as person under 18 years of age 
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who is not and has not been married or who has not had the disabilities of minority removed 
for general purposes), 261. 001 ( 1) (defining "abuse" for purposes of chapter 261 of the 
Family Code). Although the requestor is a parent of the child victim at issue, the requestor 
is the individual alleged to have committed the alleged or suspected abuse. Thus, the 
requestor does not have a right of access to the information at issue under section 261.201 (k ). 
See id. § 261.201 (k). Accordingly, the city must withhold the information we have marked 
under section 552.101 in conjunction with section 261.201.2 However, we find you have 
failed to demonstrate the remaining information involves a report of alleged or suspected 
abuse or neglect of a child made under chapter 261 of the Family Code, or that this 
information was used or developed in an investigation under chapter 261. Accordingly, we 
conclude the city may not withhold any of the remaining information under section 552.101 
on this basis. 

Section 552. l 01 of the Government Code also encompasses the doctrine of common-law 
privacy. Indus. Found. v. Tex. Indus. Accident Bd., 540 S.W.2d 668, 685 (Tex. 1976). 
Under the common-law right of privacy, an individual has a right to be free from the 
publicizing of private affairs in which the public has no legitimate concern. Id. at 682. In 
considering whether a public citizen's date of birth is private, the Third Court of Appeals 
looked to the supreme court's rationale in Texas Comptroller of Public Accounts v. Attorney 
General ofTexas, 354 S.W.3d 336 (Tex. 2010). Paxton v. City of Dallas, No. 03-13-00546-
CV, 2015 WL 3394061, at *3 (Tex. App.-Austin May 22, 2015, pet. denied) (mem. op.). 
The supreme court concluded public employees' dates of birth are private under 
section 552.102 of the Government Code because the employees' privacy interest 
substantially outweighed the negligible public interest in disclosure.3 Texas 
Comptroller, 354 S.W.3d at 347-48. Based on Texas Comptroller, the court of appeals 
concluded the privacy rights of public employees apply equally to public citizens, and thus, 
public citizens' dates of birth are also protected by common-law privacy pursuant to 
section 552.101. City of Dallas, 2015 WL 3394061, at *3. Upon review, we conclude the 
city must withhold the public citizens' dates of birth you have marked under section 552.101 
in conjunction with common-law privacy. 

In summary, the city must withhold the information we have marked in report 
number 15-83004 under section 552.101 of the Government Code in conjunction with 
section 58.0070)(1) of the Family Code. The city must withhold the information we have 
marked under section 552.101 of the Government Code in conjunction with section 261.201 
of the Family Code. The city must withhold the public citizens' dates of birth you have 

2 As our ruling is dispositive, we need not address your remaining argument against disclosure of this 
information. 

3Section 552.102(a) excepts from disclosure "information in a personnel file, the disclosure of which 
would constitute a clearly unwarranted invasion of personal privacy." Gov't Code § 552.102(a). 
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marked under section 552.101 of the Government Code in conjunction with common-law 
privacy. The city must release the remaining information.4 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygeneral.gov/open/ 
orl ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

&~(V ~+µ 
Lindsay E. Hale a 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

LEH/bhf 

Ref: ID# 592455 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 

4W e note some of the information being released in this instance is confidential with respect to the 
general public. See Fam. Code § 58.007; Gov't Code § 552.023(a); ORD 481 at 4. Therefore, if the city 
receives another request for this information from an individual other than this requestor, the city must again 
seek a ruling from this office. 


