
March 29, 2016 
/ 

Ms. Victoria D. Honey 
Assistant City Attorney 
City of Fort Worth 

KEN PAXTON 
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

1000 Throckmorton Street, Third Floor 
Fort Worth, Texas 76102 

Dear Ms. Honey: 

OR2016-06926 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 603648 (PIR No. W048397). 

The City of Fort Worth (the "city") received a request for a specified police report. You 
claim the submitted information is excepted from disclosure under section 552.101 of the 
Government Code. We have considered the exception you claim and reviewed the submitted 
information. We have also received and considered comments from the requestor. See 
Gov't Code§ 552.304 (providing that interested party may submit comments stating why 
information should or should not be released). 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Id. 
§ 552.101. Section 552.101 encompasses information protected by other statutes, such as 
section 261.201 of the Family Code, which provides, in relevant part: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under [the Act], and may be disclosed only for purposes consistent 
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by 
an investigating agency: 

( 1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Juvenile 
Justice Department, on request, shall provide to the parent, managing 
conservator, or other legal representative of a child who is the subject of 
reported abuse or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of 
age, information concerning the reported abuse or neglect that would 
otherwise be confidential under this section. The investigating agency shall 
withhold information under this subsection if the parent, managing 
conservator, or other legal representative of the child requesting the 
information is alleged to have committed the abuse or neglect. 

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

(1) any personally identifiable information about a victim or witness 
under 18 years of age unless that victim or witness is: 

(A) the child who is the subject of the report; or 

(B) another child of the parent, managing conservator, or 
other legal representative requesting the information; [and] 

(3) the identity of the person who made the report. 

Fam. Code§ 261.201(a), (k), (1)(1),(3). Upon review, we find the submitted information was 
used or developed in an investigation of alleged or suspected child abuse. See id. 
§§ 1 Ol.003(a) (defining "child" for purposes of section 261.201 as person under 18 years of 
age who is not and has not been married or who has not had the disabilities of minority 
removed for general purposes), 261.001 ( 1) (defining "abuse" for purposes of chapter 261 of 
the Family Code). Thus, the submitted information is subject to section 261.201 of the 
Family Code. However, the requestor is a parent of the child victim named in the submitted 
information, and she is not alleged to have committed the suspected abuse. Therefore, the 
submitted information may not be withheld from the requestor under section 261.201 (a). See 
id. § 261.201(k). However, section 261.201(1)(1) states the personally identifiable 
information of a victim or witness who is under the age of eighteen and is not a child of the 
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parent, managing conservator, or other legal representative requesting the information must 
be withheld from disclosure. Id. § 261.201 (1)(1 ). Thus, the city must withhold the 
identifying information of the listed witnesses under section 552.101 of the Government 
Code in conjunction with section 261.201(1)(1) of the Family Code. Further, 
section 261.201(1)(3) states the identity of the reporting party must be withheld. Id. 
§ 261.201 (1)(3). Thus, in conjunction with section 552.101 of the Government Code, the city 
must withhold the identifying information of the listed reporting party under 
subsection 261.201(1)(3) of the Family Code. The city must release the remaining 
information to this requestor. 1 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygeneral.gov/open/ 
orl ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Lee Seidlits 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

CLS/bw 

Ref: ID# 603648 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 

1
The requestor has a special right of access under section 261.201 (k) of the Family Code to the 

information being released. See Fam. Code § 261.201 (k). Thus, if the city receives another request for this 
same information from an individual who does not have a right of access to the information, the city should 
request another ruling. See Gov't Code§§ 552.301, .302; Open Records Decision No. 673 (2001). 


