
OFFICE OF THE AT&RNEY GENERAL OF TEXAS 
AwaTlN 

Bonoroble Geo. H. Sheppard 
Comptroller of Publio.Aeoounts 
Aimtin, Texas 

Dear Sir; 

Ootober 17, 1939, 
C. E. Evans, President 

whioh you request an 
ot it is leg01 to pay 
Teachers College out of 

proprlation Bill also contains oertain 

"Salary Provisions. No salary appropriated herein 
shall be supplomcnted out of student fee funds, domitory 
funds, or local funds, exco t out of the Pure Fe94 Fund 
at the Agriculturnl and Ret anical iit College or out of 
funds received from the United States Government or Its 
agencies, unless 30 ordered by the governing board of the 



. 
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Institution to which such salary or salaries apply, at a 
regular meeting with et least a majority of the members 
of such board present, and such order shell be enb;eZed 
in the minutes of the proueedings of said board and shall 
set forth fully the reoaons therefor. No full time 
in3truCtiOn3l SRlRry es itemized herein shall be adjusted 
to exceed en amount above the maximum full professor's 
salary as herein itemized to be appropriated from the Gen- 
era1 Revenue Fund of the State for the partiouler institu- 
tion to which said salary or salaries apply, unless the 
maximum salary is being reoeived, in which case such ad- 
justment may be made not to exceed ten per cent above 
such maximum salary 30 received. . ." 

The seotion above quote& is the only possible limitation 
that might be applied to the instruotor~e right to receive compensa- 
tion for his services in aoting as a judge or umpire in ethletio 
oontests. 

It is to be noted, however, that the limitation set out in 
Seotion 2 does not apply in case of'supplemontory fee bolng paid out 
by the athletic or extramural dopnrtment because of Subseotion 11 of 
the gonornl provisions which read as follows: 

"Suboeotlon (11). Athletic or Extramural Depert- 
mont. The General provisions made In this Act shall hot 
apply to athletic or extramural departments, nor to posi- 
tions not contained in the Itemized appropriation Act for 
the fiscal year ending August 31, 1933; and as to these 
exceptions, the governing board shall make such neoeesary 
rules end adjustments as may be deemed odvlsable." 

In the letter from Dr. Evans it is lndiaated that the Student 
Activity Funds are deposited with the College end disbursed under 
the general direction of the College by the governing board of seid- 
College. Subsection 11, above quoted, provides that auoh bisburse- 
ment may be made by aaid governing board. 

It is the opinion of this Department,Y therefore, that the 
Instructor of Science et Southwest Texns State Teachers College may 
0130 receive, out 0r the Student Activity Fund, fees ror aoting ae 
judge, umpire, or Ureotor in athletio oontests. 

Yours very truly 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

BG:N 
Approved Oct. 23, 1939 
GERALD C. MNN 
ATTORNEYGENERAL OFTEXAS 

By: Billy Boldberg 
Assistant 

Approved: Opinion Committee 
By EWB, Chairman 


