OFFICE OF THE ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

AUSTIN
GERALD C. MANN )
January 27, 1939
Hon., Bert Ford Ve
Administrator ¢ \
Texas Liguor Control Board p
sustin, Toxas \ \
Dear 3ir: 45/”-'\\“ \\

Opinion Ro. 0-183 T

Re: Construydtion of section 7 (
nrtiale 1 Oi\Liquor Cont
Aot p

AN

Your request forian cpinidn‘;;on the question:

"Yhat prooedure ia to be g6Z/Llowed by the
Liquor Boarc¢ in garrying ou provigions of
Seation 7 (b} Artiele 1 of Liquor Control Aat?”

has been receiveﬁ by/thfa\Uepgrtmenﬁ»/)

Your \Qtte¢ readS\aaP;fllows:

sestion 7 (b, &f%i e I, of the Texas
LLﬁuor ntrcl Agt, da pﬁendad by the Forty-
/Piruth islature, provides that: 'All inspso-
tops an esentatives of the Board shall
(’sdggcribe o the oonstitutional oath of office;!
ver constitutional oathy es recently
\\bggft\g by $he glectorate, makes no allowmnce
e in the cath to be administered
appointive officlals, as formerly did Section 1,
Article 16,‘or the State Constitution.

"I should like to be advised as to the pro-
cedure to be followed by the Ligquor Control Board
in carrying out the provisions of Saction 7 (b},

"For your convenience, I have herewith en-
closed a copy of the ocath to be adminietered em~
ployees whe have assumed dutlies with the Board



Hon. Bert Ford, January 27, 1939, Pere 2

since the adoption of the constitutional smend-
ment. Please advise me 1f, in your opinion,
this oath will suffice.

*I also enclose & copy of the oath whieh
has been administered employees under the old
oath provlsion of the constitution.”

You are respectfully advised that it is the opin-
ion of this Department that the oath you enclosed to be ad-
ministered your employees whould be administersd by you to
your employees until such time as such procedure might be
held improper by e oourt of last resort in this State.

You 4o not ask whether or not any oath 18 reguired
t0 be administered to mppointive offleials by virtue of the
emendment to Seotlon 1 of Article 18 of the Siste Constitue
tion whioh, as pointed ocut by you in your letter, made no al-
lowanee for & change in the oath to be administered arpointive
officials. Therefore, we do not answer that question bhut, we
are of the opinion that the cath you have prepered is certain-
ly within the spirit of the Conatitution, if not within the
direot letter of the Constitution and that the same should be
administered until said procedure would be held invalid or
improper by a court of last resort.

Trusting thut this enswers your inquiry, I remain
Very truly youre
ATTORNEY GENERAT OF 797¥ra
By
Assistant
WIF s LY
AFPROVERK:

ATTORNFY GENERAL OF TEXAS



