
Honorable J. A. Hill, President 
West Texas State Teachers College 
Canyon, Texas 

Dear sir: opinion No. O-1273 

Re: Constructian of Senate Bills 
Nos. 28and 393, relating to the 
authority of various governing 
boards of institutions of higher 
learning to erect buildings and 
Issue bonds for the liquldsticn 
of the indebtedness incurred. 

We have your letter of August 12, in which you rauest our opinion on the 
several Questicms propounded, the first of which is- 

Does the Board of Regents of the Texas State Teachers Colleges have 
authority, tmder either or b&h of the above laws, to Issue bonds for 
the erection of the various Apes of buildings and facilities usually 
found on college campuses? If not, towhattype of buildings is the 
Board restricted@?" 

In our opinion Senate Bill#393 expressly snd by implication authorizes the 
erection of buildings and facilities usually found on college campuses. The 
statute before us doesznot expressly limit the construction of buildings 
to that $ype but enumerates such buildings as dormitorigs, kitchens, dining 
halls, hospitals, libraries, activity buildings, gymnasia, athletic buildings, 
stadiq and such other buildings as may be needed for the good of the in- -- --vv 
stitution and the moral welfare and social conduct of the students of stih --- -- -- 
institutions, all of which we thm indicates the intent to be that only 
such buildings as are commonly found on campuses are authorized to be cm- 
strutted. 

Senate Bill #28 authorizes the erection, completion and equipping of dormi- 
#,oies, cottagas or stadiums, which likewise are generally found on college 
campuses. The only express restriction appearing in either of the two bills 
is thst suchI&&iings must be revenue produca and selfliquidating. Senate 
Bill#28, which provides for the erection of "cottages" does not define 
the term and we must assume under the rules of statutory construction that 
only such cottages as are essential to the furtherance of the nu.M)ses ofthe 
Institution are Intended to be authorized under this bill. 
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Pour second question is - 

"If the Board has such authority, does the '25s of the local 
fund' clause apply to all such buildings or to those only which 
arementioned in Section 1 of Senate Bill #28?" 

Section 3 of Senate Bill #28 expressly authorizes the Board to issue 
their obligations in such sum or sums and upon such terms and conditions 
as to said Board may seem advisable: for the erection, completion and 
aquipping of such dormitories, cottages and stadiums, and to pledge 
the net rents, fees, revenues and incomes therefrom to the payment of the 
interest and princi~el of said obligations. Section 1 thereof expressly 
provides that in the event the revenues derived from such improvements 
are insufficient to meet the annual debt requirements, then and in that 
event the funds may be supplemented from local funds notexceeding 2% 
for:~apyflscdlyear. It is clear to us thXXeXiGority to use any part 
of the local funds for the p$+xe of paying obligations incurred under 
the aut.Gyais bill, aDplies only to such buildings as are 
authorized under Senate Bill #28. It is well settled that where the 
language of a statute clearly and distinctly reveals the legislative 
Intent, there is no authorization to look elsewhere for the interpertation 
of such statute. The courts have held that the legislative intent in the 
pessage of an Act can not be acmstrued against npecific language used in 
the Act. See McCall vs. Lewis, 263 S. W.'325; Moody vs. San Saba County 
Water Control& Improvement District Ho. 1, 293 S. W. 845. 

You are, therefore, advised that in our opinion the authorization to use 
*25$ of the local funds" for the purpose of supplementing funds pledged 
to the payment of bonds authorized under this title applies only to 
buildings which are mentioned in Section 1 of Senate BU #28. 

T" third question which m propound is as follows: 

"Since the contents of Section 2 of Senate Bill #28 are not recited 
or referred to in the caption of the bill, is this section valid?" 

A careful reading of the captjLm:.of Senate Bill #28 reveals that the subject 
nmtter of.Section 2 is unquestionably omitted therefrom. Speaking generally, 
a title should be neither broader nor narrower than the body of the Act, 
but the fact that the title IS narrower does not render the Act void, unless 
the omission is such as to render the title misleading as to that which is 
actually contained in the enactment. See Imrery vs. Red Cab Company, 262 
S. W. 147; Ex partewhite, 198 S. W. 583. In this instance we find that 
the body of the bill presents a subject matter which is in narise treated 
in the caption thereof. The caption expressly enumerates dormitories, 
cottages or stadiums which are buildings of a class entirely distinct from 
museums, library buildings or the general words following "such other 
buildings as may be deemed necessary." In applying the doctrine ejusdem 
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generis, that Is, where general words follow specific words, the general 
words used are descriptive of the subjects treated by the previously 
used specific words. We think, therefore, that the title of Senate Bill 
#28 is at wariance with the subject of the legislation and it has been 
held that the title and the body of an Act must deal with the same subject 
matter and maniifest the same legislative intent and purpose. See 
Commonwealth Insurance Company vs. Finegold, 183 5. W. 833. The courts 
have further held that a title is deceptive when it imports a subject 
different from that which the Act relates and it would, therefore, be 
misleading if the body of the Act contained subject matter that was not 
included in the title. We do not think that this is an inmaterial or 
unimportant discrepency between the title and the body, and are of the 
opinion that such discrepancy is fatal to the validity of Section 2 of 
Senate Bill #28. 

Having therefore concluded that Section 2 is invalid, we do not think it 
necessary to go further inlbo your questions relating to that Section of 
the Act. 

We must point out that Section 11 thereof provides in pert that "should 
any section or provision * * * be held Invalid, It is hereby declared 
to be the legislative intent that the remaining section * * * shall not 
be affected thereby but will rein effective after omitting such invslid 
provisions or parts." 

Trusting that the foregoing satisfactorily answers your letter, we are 

BePy truly yours 

ATTORNEY CEWEBALOFTEEAS~ 

s/ Clarence E. Crowe 

m 
Clarence E. Crowe 

Assistant 

cRc:s 

Amov~D AUG. 26, 1939 
.a/ Gerald C. M.%M 
ATTCBWEI CZEEBALOFTEXAS 
APPBCVEB OPINION Cm 
BY B. W. B. 
CHAIRMAN 


