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Honorable Q.A. Neal 
county Auditor 
Ellis county 
Uuahachie, Texas 

Ikar sir: Opinion HO. o-2138 
Rer Allowance of juq~ fees. 

ThLs will aeknowmlge reaeipt 0r Your letter of 
1940, In which JQU seek an opinion of this department on the 
above referred to. The pertinent part8 of your letter seer 

"There Is aame,doubt here &a to just when 61 
juror, under Art. 2122 of the Revleed Civil Statutee, 
la or is not entitled to receive his pay, and I desire 
to submit to Your for 8 ruling thme question8 whiah 
continually aoae up. 

March 27, 
queetlon 

"1. 
haa been duly 

Uhere ai-egu$ak juror for fheweek,who 
(relented by ti Jury Comn&seloon, claiq 

an exouee at the peopex t-e in opera court after having 
~~$tflrst sworn and aueh exuuse~ir, -ted by the 

dolla& '9 
he entitled to reoeive the mm of three 

$3.00) for ene flay of &mviae, even though he 
doee not actually do &ny work or service as a Juror 
and la nevea? examined by any party to my pending case? 

"2. Uhen there are not enough Jumr8, fran 
those aeleated by the Jury &m~!ission, $0 trg the 
case and the Sheriff, under the oourt's order, brings 
In enough talesmen or plckup urors to complete the jury, 
&re the talesmen who are ahallenged or otherwise ex- 
sqg+sd, and who do not actually se&e on the jury, en- 
",rA;t,;o the statQtory oompensation four one day of 

“3. Where talesmen are brought in by the Sheriff 
to complete a jury panel, but are never examlned'by the 
parties beoause the case is settled, but are actually 
sworn and qualified by the aourt, are suoh talemaen or 
plokup jurors entitled to pay underthese clrcmstanaesY 
And would the faot that suuh talemen, Under such alr- 
eumW.maes, were lnattendanoe durw the greater part of 
%zgny make any differenoe in regard to their comp~nsa- 

readsr 
Article 2122 of the Revised Civil Statutes of Texas, 1925, 
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"Each juror ln the district or county court 
county court %t law shall receive three dollars for 
each day or fraction of a day that he may attend as 
such juror, to be paid out of the jury fund of the . - . . . . . ..-. ~. 

or 

counsiy oy me county treasurer upon cne certxrxcate;::of 
the clerk of the court in which such service 1s rend- 
ered stating the service, when~ and by whom rendered, Andy 
the amount due therefor. Such certificates m%y be 
transferred by delivery and shall be receivable at 
par from the holder for all county taxes.' 
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Article 1056, Code of Criminal Procedure, 1925, readet 

"gach juror in the district or crlminsl die- 
trlct court county court, or county court at larp,ex- 
cept special venlremen whoee pay Is now fixed by law; 
shall receive three dollars for each day and for each 
fraction of a day that he may attend as such Juror, 
to be paid out of the jury fUnd of the county In whlah 
he may 80 serve. Jurors In justlue courts who serve 
ln the trial of criminal c-es ln such court8 shall 
receive fifty cent8 In each case they sit 88 ju??or6, 
provided th%t no juror ln such court ahall receive 
more than one dollar for each day or fraction of a day 
he may serve as such juror. Wand jurors shall each 
receive three dollars for each bay and for each frac- 
tion of a d%y that they may 6erve as such.' 

Article 1057, Code of Criminal Procedure, 1925, reads: 
Wne 8ummonedwhoattends 8~ a juror shall 

receive no pay (LB a juror If he has not been morn 
aa such In a case or for the term or week.” 

It is manifest from a rezullng of Article 1057, supra, that 
no pay can be given one summonded for jury service in a arImIna1 case un- 
p.eawgkbe actuallyauorn ln as a juror either for a speaiflc case or for 

We think It equally true that one summoned for a clvll case 
must act&lly be sworn In as a juror before being entitled to pay. It 
naturally followsthat the pay of a juror begins %B of the time of his ,' 
t%king the oath a8 such. 

Referring to Articlee 1056 and 2122, aupra, It will be noted 
that a juror 1s to receive three dollars a day for each d%y or fractional 
part thereof~that he m% attend as such juror. 

x& 
The statutes do not require 

actual service ln a p li3iEiiTcase. The fact that a jwor has qualified 
by taking the oath as such and 18 ln actual attendance upon the court 
entitles him to pay for the time so spent. 

In anmer to your first question, you arealvtied that lf the 
juror ln question has been actually sworn In as a juror for a given cBBe, 
week or term, and 1s thereafter dlamlssed the same day by the court, he 
1s entitled to his pay for the one day. 
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xn answer to your second question ;yoU are advised that the 
aame rmle established In our answer to your first question applies if 
the juror In question has actually been sworn in as a member of the jury 
panel Irrespective of whether he actually served in a given case or not. 
It naturally follows that If he is excused prior to being sworn ln as a 
member of the panel he Is not entitled to collect the jury fee. 

The answer heretofore made to your questions one and two 
apply with equal force to your third question. The right to claim the 
compensation provided by law does not depend upon the proportion of the 
day spent at the court house, but rather upon the proposition of whether 
or not they are sworn In as members ofthe members of the jury or jury 
panel. 

Trusting that this snswers your inquiry, we are 

Very truly yours 

ATTORNEX GENERAL OF TEXAS 

By s/ Lloyd Armstrong 
Assistant 

LA:AWtwc 

APPROVEDAPIUZI 23, 1940 
B/ Gerald C. Uann 
ATTORNEY GEUERAL OF TEXAS 
Approved Opinion Commlttee By B/ BUD Chatian 


