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Deay 8ir: Opinion Mo, 0-£198
Re: If a schodl trus

We presume as refarencs to a :
trustee of a common scho The eslection of such
a trustee h 3745, Reviaed Civil
Stntntu J6£9, 2nd Called Session,

Chapter £ (v.

b £illed by the
sgp’for the remainder
vaoaney ocours."

provision is mde by the terme ot
Artisleng747, -m d Statutes ‘for the removal of & trustes

electad o appointe& who does not possess the
qualifiqations pregéridved dy 1aw. In the event of such Ais-
qualificatioh and removal, the statute directs the sounty
board of educatton to £ill the vacanoy in such office by
*appointing uitable person qualified by law to act as
trustes until the next regular election of sohool trustees
for such distriet.” See State ex rel. Nevills v, Sanderson
(‘l‘ox. Cly. App.’. 88 S. W, (zd) 2069,

: With reference te the right of the candidate poll-
ing the next highest vote in the eleotion wherein an ineligibdble
person received the rirst choioe of the slectors, we quote the
following from 20 corpus Juris, 8 287, p. 2071
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"It 18 & fundamental idea in all republican
forms of governznent tlhat no one can be declared
elected and no measure can be declared carried,
unless he or it receives a majority or a plural-
ity of the legal votes cast in the election. The
fact tiat a plurality or a majority of the votes
are cast for an ineligible candidate at a popular
election does not entitle the candidate receiv-
ing the next highest number of votes to be de-
clared elected; in such case the electors have
falled to make a choice and the election is a
nullity."

Therefore, you &re respectfully advised that the
county board of education should appoint & suitable person
to £111 the office of school trustee, and that in an election
wherein the first choice of the voters is a disqualified per-
son, the second cholce {8 not to be deemed as elected,

It may be that your question had reference to a
member of the county dboard of trustees., If so, our answer
i8 the same as above gtated, by virtue of the language of Ar-
ticle 2876, Revised Civil Statutes, as amended, Acts 1934,
2nd Called Session, Chapter 48, to the effect that all vacan-
cies on the county board shall be filled by the remining
trustees.,
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