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OFFICE OF THE ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

1 
\ I -- 

Prairie View Ctate Normal a%d Industrial 9o;bL+egs 
Prairie View, Texas ,, ', 

G&ntleBlen: Attention:,~~.B+ >I, V&&IS 

Opinion M&&g512 
R8l cO~~letiO~.-~~~-ssd;rrea COuT88B 

d&r88 (3) S8lWSt8r 
#by oorreapondenae 

as stated .in the law.* 

*S8C. 4. !fO person h8r8aft8r shall be OOrtii 
fiad to teach in the public schools of th8 State 
or Texas Util h8 has SSCurSd oredlt for the 
course in both Federal and Stat8 Constitutione or 
the @ade of inetruotitin UgOn whioh he i0 apply- 
I.nc For the oertifioate, that is either of the 
subcollege or of the college work; or in lieu 
thereof shall have passed an 8XaminatiOn Bet by 
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th8 Stat8 Suparintandant Of Zublio InstrUOtiOn 
on the Constitutiona o f the United States and 
Texas; provided, that any person who has to his 
Oredit in anI7 standard college or unisersity of 
Texas as r.uch a6 six (0) hours of American Cov- 
ernment shall be deemed to have mat the reauirc- 

It is apparent that under Article 2603b-1, afa emended 
in 1939, no etudent may b8 o8rtLiied for graduation with the 
award of a co118ge d8gr88 until he shall have Oooipl8tOQ at 
least eix hour8 for oredit in the govarnm8nta of the Stat8 
of Texas or of the united Stat86 of America, or the equiva- 
lent of both; or until he shall have OO?@let8Q at lea& 
three hours of said oredit in government and at leaet three 
hours of credit in 3 aour in Military Scienoa as provided 
for in an approved senior R. 0. T. C. unit. Thie the stu- 
dent m8ntiOn8d in your letter of &III8 29, 1940, hae failed 
to do. 

It is therefore the opinion of.thia department 
and YOU are respeotiullV advised that under Section 4 ot 
Article 2663b-1, VernOnis Annotated Civil StatUt8a, a stu- 
dent who &EM conplated only three hours in Constitutional 
History by correspondonce from the Frairie View State lyorntal 
and Industrial Colleg8 is not 8ntitl8d to his IJester of 
8ctenes degree until he shall have completed three additional 
hours for credit in the i-overhment of the State of Texan or 
of the United Metea oi America; or shall have Completed at 
least three additional hours of aredit in a course in Military 
Science aa provided in an approved senior I?. 0. T. C. Unit. 

Very truly yL;ura 


