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Honorable Swain Burkett
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Dimmitt, Texas

Dear Sir: Opinion Number 0-2891

Re: 3ale of county
road bonds

Your recent request for an opinlon of this depart-
ment, on the questlion herein stated, has been received. We
quote from your letter as follows:

"On or about the 25th day of October 1640 the
Commisaioners' Court of this county passed the
following order (see verbatim copy attached here-
to). You will note that it contains the follow-
Ing clause 'You will deliver the bonds to us at
par and accrued interest to the date of delivery
tous . . . «+ 1. Baid bonds are to bear interest
at the rate of 3% per cent per annum'. The above
wvas then entered as a contract, and as stated, a
copy is attached.

"Phe Commissioners' Court of this county and I
desire an opinlon on this point: Does this amount
to a sale of the bonds 1f voted and mot taken by
the State under its optlon or should the county
advertise the bonds and sell same to the highest
bldder?

"It 1s wmy oplnion that the bonds should still
be advertised and sold to the hlighest bldder.
Article 752j provides that they must be sold to
the highest and best bldder for cash . . .
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Express statutory authority to lssue bonds implies
the power to 1ssue thew in the ordirary and usual manner, and
the county way, by virtue thereof, sell the bonds and use the
proceeds for the purposes Ilntended. Where the statute pre-
scribes the method of sale, such method is the only method
which cen be followed. 34 Texas Jurilsprudence, 671; Clty of
Lubbock vs. Geo. L. Simpson & Company, 31 S.W.{2) 163; Gibson
vs. Davlis, 236 3.W. 202.

The method for the sale of county road bonds is pro-
vided for in Article T752j of the Revised Civil Statutes of
Texas, which reads as follows:

"After approval and registratlion as provided
by law relative to other bonds, such bonds shall
continue 1in the custody and control of the Com-~
missioners' Court of the county in which they were
issued, and shall be by said court sold to the
highest and best bidder for cash, either In whole
or in parcels, at not less than thelr par value,
and the purchase money therefor shall be piaced
in the county treasury of such county to the credit
of the avallable road fund of such county, or of
such pollitical subdivision or road district of such
county, as the case may be."

The contract submitted with your request seems to meet
the statutory requirement that the bonds wlll be so0ld at not
less than theiy par value. However, we are unable to determine
from the facts submlitted whether or not the Commlissioners' Court
complied with the other statutory requirement that the bonds
shall be sold to the highest and best bldder for cash.

It appears from your brief that the principal question
you are Interested in 1s whether or not said bonds should be
advertised for sale. The statutes of thls State provide that
certain bonds must be advertised for sale, such as road dis-
trict bonds, where sald district is located in two or more
counties (Article 778k, Revised Civil Statutes), but we find
no such provision for the sale of county road bonds. There-
fore, it is our opinion that county road bonds do not have
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to be advertised for sale. The only statutory requirement
for the sale of said bonds is that they must be sold to the
highest and best bldder for cash at not less than thelr par
value.

Prusting that thls answers your question, we are
Very truly yours
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

By /8/ Claud 0. Boothman
Claud 0. Boothman
COB-s:mjs Asslstant

APPROVED JAN 10, 1941
/s/ Gerald C. Mann
ATTORNEY GENERAL OF TEXAB

APPROVED OPINION COMMITTEE
BY /s/ BWB CHAIRMAR



