TR ATTIORNEY (GENKIRAIL
OF TEXAS

GERAI.D C MANN ACSTIN i1, TEXAS

ATTORNEY NG RAL

Honorable Maurice Bullock
County Attorney

Pecos County

Pecos, Texas

Dear Sir: Opinlon No. 0-3119

Re: Does exlsting law authorize Peécos
County to buy automoblles, pirk-
ups, or trucks to be used by the
county commissioners acting as
their own road superintendents
and likewise is the county author-
ized to pay the expenses of such
commissioners incurred in operat-
ing their own privseste automobiles
when acting as their own road
superintendents?

Irur recent request for an opinion of this department
upon the sbove stated question has been received.

We quote from your letter mas follows:

"T £ind that in your Opinion No. 0-752 dated
May 16, 1939, addressed to the Honorsble Robert
F. “herry, County Attorney, Bosque County, you
rendered the following ruling:

"'You are respectfully advised that it is
the opinlon of this department that the commis-
sloners’' court in counties operating under the
general road law of this state are not empovered
or authorized to buy automobiles, plck-ups or
trucks for the county to be used by the commis-
sloners in the performance of their dutiles as
county commlsslicners, nor is the county zuthor-
lzed to pay the exrenses of such commlssioners,
incurred by them in the operation of thelr own
private automobilles in the conduct of thelr of-
flece.'

Pecos County 1s operating under the general
road law. For seversl years each of the County
Commligsioners of Pecos County, Texas, has been
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performing the actual services of personally
superintend ing and directing all operations of
constructing, maintaining and operating county
roads within his respective precinect. In other
vords, they take the position that in this man-
ner they can digpense with the services of a
superintendent for each precinct by performing
thHese dutles personally rather than by hiring an
employee for this work. It has been suggested
that under these circumstances the law as ex-
pressed in your oplnion above referred to does
not apply to the situation in Pecos County.

"Will you please inform us at your esrliest
convenlence whether or not in your opinlon ex--
1sting law authorizes Pecos County to buy auto-
mobilles, pick-ups, or trucks to be used by the
County Commissioners scting as thelr own road
superintendents and llkewlse whether or not the
county 1s authorized to pay the expenses of such
Commissioners incurred by them in operating
their own private automoblle when acting as
their own road superintendent.”

Pecos County 1s operating under the general road law.

. The fact that the commissloners of said county are performing
the sctual service of personally superintending and dlrecting
all operations of construction, etec., as above Indicated, with-
in thelr respective precincts 1s immaterlal, Thils department
has heretofore ruled upon a number of guestlons very similar

to the question presented 1n your ingquiry. For your informa-
tion, we are enclosing herewlth coples of our oplnions Nos.
0-752, 0-996, 0-1918 and 0-2562, touching the qguestion consid-
ered here.

In view of the above mentloned opinions and the suthor-
ities cited thereln, we respectfully answer your question in
the negative,

Trusting that we have fully answered your inquiry, we
are
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AW:GO:we
ENCLOSURE
APPROVED FEB 12, 1941

s/Gerald C. Mann
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

Yours very truly

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

By s/Ardell Williams
Ardell Willlams
Assistant

Approved Opinion Committee By g/BWE Chairman



