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Dear Fir: 

vised civil stitutbs or 
who desire to marry 

p Clerk the lioenm 
uthorieed by law to oele- 
many, whhiah shall be 

o oelebrate euoh marriage.' 

Jobllson, 61 -.W. 143, the Court 
under the cir s; umstenoes of this 

kssa not authorized to issue this 
the consent of the parent, - 

under the age 0r fourteen - still 
we are or the oplnlon thot the plalntMr la estopped 
ironi recovering, and under the rSOt6 no other jUd& 
ment would have been properly rendered.' 



Iionor8bla C. Woodrew Laughlin, Pa@ 2 

'It la thereron, tha o~lnlon or th14 atrho 
that where the m4le la under airtoea or bhe romale 
i6 undOr fOurt446 that the COUnty Clerk ha6 no au- 
thority whatever to lrsua a marrlap lloenae and 
#et in suoh a Olae the County Clerk la oompelled 
by law to r4fuas to issue the a4me.* 

A6 QOmOd out in your letter Article 4603 provide6 
that male6 under airtean and rem6106 under rart46n y44ra o* 
6g4 ah411 not marry. 

It might 41~ b4 noted that Art1016 4607 provIdea 
that it ah411 not be lawful ror any perlron or aauoaal~ 
blood or their desoend4nto to Intermarry with Pfrloana or 
the deaoendenta or Afrlosn~. 

Art1014 4605 read6 44 rollowar 

Vo olerk ah@11 168~4 l lioenae without the 
oona4nt or bho psnnt or Ctuardlsn 4f ths partlea 
applyIn& it there be a guardian. Suoh oonmaf 
may k gIvea In person, or In writ1 

“(s 
algnedaad 

l oknowledged by amid parent or guard an berow 
6n offloer ruthorlzed to takr 4oknowl4dmsnt8, 
unless the psrtier 60 applylog are, In the o6ae 
or the lasle twenty-one yern of age, and in oaae 
or the ibraale alghtoen yearn or a@. xr theru 
be may doubt In tha mind of th4 olsrk, he ahall 
not issue arid lloenae unleaa therm ah411 be pre- 
aentrd to bin 6 sworn oertiiloete from th4 parent 
or guardian or 601~ person other than the oon- 
treating psrtiea that the 4oqtraotlng g6rtfo6 
hat4 attained the age6 siar46U.d. Fiothlw h4nln 
ahail b4 oonrtrued to 6rr0ot the lsernanae or 
marrlrge 1104nse In aedu4tlon proaeoutlon. rr 
6 minor has neither peront nor gufmdlan, then 
the olerY shall not issue a lIosn64 without the 
consent of the ooontg judpJ, or the oounty 0r the 
~~idenoe Or euoh minor, auoh consent to b4 in 
writing and elgned and croknowledged by 6uoR 
oounty judge. P.D., 4667; Aota lP11, p. 63.* 

There is no ~rovl~icm in the above ,Artiols for the 
Clerk to 144~4 4 lloense to me146 under 16 or fern6146 under 
14, ~V.LI with tha written oonesnt Of the psr4nt or ~~;A:xI. 
mere 10 only n provision for thr Blerk to i**u@ 6 E 
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w melea over airteen an& under ,trrnty-one and femalea over 
fourteen end under eighteen, ~4th tha oonaent of the r;arant 
OF gunrdlsn, lr there be a guardian. 

In like mnner there 16 no Frovlalon in the above 
&tl.ole 4605 ror the Clerk to laauo a lloenae to tboae pro- 
hibltod rrom marrying a8 set rorth-in Artlole 4607. 

In other words there la ma provlrsion in the atdutoa 
rutborlzing the Clerk to laaw a marrIs(F lioenee to thoaa 
rho me speslrloally prohlbltrd iros entering Into the aurlago 
relation. 

we thsrorore mawor youx puostlon In the negatlw. 

Vsrg truly par* 


