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238 590! Seetion 4-A, as reported: in ﬁht
1938 Supplemdnt of Yernon Texas Statutes, states -
'In oounties having a population of 60, 061 and not
more than 100,000 inhablitants and oontuning a olty
of not leas than 52,000 inhabitants, heads of the
departaents may de allowed by the Gomissionuu Gourt,
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when in their Judgment suech allowable is justified,

a sum of £200,00 per ammum in addition to the amount
hereinbefore authorized, to sither the chief deputies
or heads of departments who shall have previously
served the oounty for oot less than two continuous
years,'!

*Article 3612-F, Seotion 13, makes no refersnce
to an allowenee of J£00.00 annually in addition to
the regular compensation received by such deputy.

*In view of the foregelng ocould the Commissioners
Oourt of Nueees County &llow the additional ocompensa- :
tion based on Artiols 3902, 3eotion 4~4 when the officers :
of Kuedes gounty are paid under the ofricera salary”Lnu;

- "In other words, could the. Oonmiauionort court
under the salary law pay the Chief Deputies’ thoiggoe.oo
: g:@ annwe in addlttan t0 thely rasgular qoupoau

oﬁ on the last preceding zhdaral Genuun?' B

Upon e careful reco*aideretlon of our- up&nion

He. 0-4888, rendered to you under date of Gotober 9, A94E, .
wo are of. tho opinion that it is not neveasary for us %o pass

upon tha gonstitutionality of Seotion 4a of Article 8908. _
Y. A, G 8., in order to answer the question you ask. :We
therefore withdraw our opinion No. 0-4383 of Ogtober ¥, 2943.
sxcept ineofar as onr formor opinlon holds that Saotion ‘ot
Artiole 3902, V. A, €. S., has no applioation o isoes
County, as it is not within a population bBraocket set out in’
sald segtion, and that Seotion 13, Article 8912e, V. A. 0. 8.,
pertains ¢c the annual ualary of oonnty offfioials named there-
in and ‘has no appliomtion to the selaries or compensation of
the deputies of such officers, and substitube therofar this
opinion. ,

The real question vou ssk 18 embodied in %the follow-
ing portion of your letier, whisk we requote as follawu for
the purpose of having it olearly statodz,

“In view of the foregting oould the commissienars
Court of Nueces County allow the aedditional oumpensation
based on Artiocle 3902, Scotion 4«4 when thie offlcers of
Nusoes County ere pald under the Cfficera Selary lLaw,
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*In other words, cecould the Commissioners Court
under the salary law pay the Chief Deputies the 3200.00
per annum in addition to their regular ocompensatiom
bssed on the lest preceding Federal Census?"”

_ For oconvenience we Quote ot only 3Jeotion 42 of
Article 3902, V., A, C. S., but Seotion 4 alsc, as follows:

"Artiole 3902, Sestion 4. In ocounties having a
population of sixty thousand and one (60,001) and not
more than one hundred thousand (100,000} inhabditants,
first assistant or chief deputy not to exceed Twenty-
four Hundred ($2400) Dollara per annum; other assistants,
deputies or c¢lerks not to exceed Twenty-cne Rundred
($2100.00) Dollars per annum each,

“Jection 4a, In countlies having & population of
sixty thousand and one (60,001} and not more than one
hundred thousand (100,000) inhabitants, according to
tMpuuum?uuﬂGmmtmdwuﬁnuaoﬁy
of not less than fifty-two thousand (58,000) inhabi-

~ tants aceordinz to the preceding Federal Census, heeds

~of departments may be allowed by the Commissioners
Court, when in their judgment such allowable is Justi-
fied, the sum of Two Hundred Dollers ($200) per annum

in sddition to the amount hereinbefore authorized to
either Firat Assistant or Chief Deputy, or other Assist-
ants, Deputies or Clerks, when such heads of departsents
scught to be appointed shall have previously ssrved the
" eounty or political subdivision thereof for not less
then two (2) continudus years, provided no heads of
departments shall be oreated except where the persons
sought to be sppointed shall be in aetual charge of
some d epartment, with Deputies or Assistants, under his
supervision, or a depariment a;proved by the ecurt, and
only in offices capable of & bona fide subdivision into
departumenta. As added Aots 1937, 45th Leg., p. 8581,

ch, 290, . 1."

We think the answer to your question is in the
negative for the reason that Section 4a, supre, seems to
provide for "hemds of departments," & different office or
position from thet of First Lasistant or Chief Deputy.

i
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This comstruction is borne out by the fact that Artiole
3902, supra, mersly [rovides a maximum salary of 32400.
far Firat Assistant or Chief Deputy, and a maximum salery
of #2100, each for other assistants, deputies or clerks
per annum in those countics embraced in the brackets speci-
fied. Seotion 4 of Artiele 3902 is amended by adding
Section 4a, which provides for ancther higher ranking
position, nauely, “"heads of derartments,” and fixing

their maximum salery, in such eountises as are enumerated
in Section 4 of Artiele 3902, heving a e¢ity therein of
52,000 populetion, acgording to the precedins TFederal
Census. A First Assiastant or Chief Depuly, as such,
ecannot got more than the maximum of $2400,, provided for
in Jection 4 of Article 3902, end the amendment, by adding
Seotion 44, does not help because it does not apply to
shemn, but appliea only to “headz of departments,” a sepea-
rate position altogether from that of Chief Clerk or Chief
Peputy. If this be true, and we thipk it i3, then the
Oommissioners' Court of Nueces County canpnot inorease the
pay of & Chief Deputy %200, over that provided in Seotion 4
of Article 3902, for the simple reason thet a Chief Deputy
does not oome under the provisions of 3Jection 4a, the
amendment with which we are hers conoerned,

#hether Section 4a of Article 3903, V., A, C, 3.,
is constitutional need not be answered, ané we refrain
from expresaing en opinion on 1ts constituticnality. Ve
merely hold that the position «f @hief Deruty, conoerning
which you inquire, ia not ¢covered by sald Section 4a of
Article 3902, and therefore in no svent ¢ould the salery
of Chisf{ Deputy be inereaaed by the provisions of sald
section,

Youra very truly

) APTORNISY GBS OF TIXAS
FPROVED m ,

Asslstant

FIRST ASSISTANT
ATTORNEY GENERAL
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