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AUSTIN 11, TEXAS

Honoreble S. M, Pliler
County Auditor
Taylor County
Ablilene, Texas

Dear Sir: Opinion No. 0-5Lk06
Re: May the County of Taeylor legally purchase
rassenger automoblles out of Road and
Bridge Funds for the use of county
commissionersa? And other qQuestions.

Your letter of June 15, 1943, requesting the opinion of this department
on the questions stated therein, reads as follows:

"Your opinions are requested on the following questions
in regard to Taylor County.

"l. May the County of Taylor legally purchase automobiles
out of Road and Bridge Funds for the use of County
Commisaioners ?

"2. May the County Commissioners of Taylor County use
County automobiles purchesed in the above mamner to trawvel
outside of the County?

"3. Mey the County Treasurer of Taylor County be appointed
purchasing agent of the County and receive additional
compensation for these duties in excegz of the stetutory
$2,000.00 limitation as set for County Treasurers?"

Generally speaking many counties operate under special road laws which
provide for a more eIficient road system in such countiea, and especially
provides for the payment of accounts or expenses incurred by the county
commissioners of the county in the operation of their own private
automobiles for superviging the meintenance of roads in their counties.
They further provide for the purchase and payment of various kinds of
equipment including pickups, etc. However, after a careful search of
the statutes, we are unable to find any special statute, or rocad law,
under which Taylor County operetes, authorizing the purchase of
automobiles. The general law makes no provisions for the purchase of
automobiles, for the county, to be used by the county commissioners in
the conduct of their office.
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Our Opinion No. 0-1918, among other things, holds that Dallas County

is not authorized to expend its funds for the purchase of automoblles

to be used by the commissioners in connection with their duties in going
to and from their respective districts on county buginsss or in payment
of repair and storage bills on such automobiles. Himllar requests

as presented in your letter were answered by this dzpartment in our
opinions Wos. 0-541, 0-752, 0996, 0-1345, 0-2562, and 0-4508. We
enclose 8 copy of our opinion No. 0-1918.

In view of our opinions heretofore mentiocned and the authorities cited
therein we respectfully answer your first questions in the negative.

As we have answered your flrst qQuestion in the negative it necessarily
follows that your second question requires no answer.

With reference to your third question we direct your attention to our
Opinion No. 0-2970 which holds in effect that Taylor County does not

have the legal right or sutiority to employ or appoint a county purchasing
agent. As we have heretofore held that Taylor County has no legal
authority to employ or appoint a purchasing agent, we deem it

unnecessary to further discuss your third question. We anclose a copy

of Opinion Ne. 0-2970.

Yours very truly
ATTORNEY GENERAI OF TEXAS

8/ Ardell williams

By
Ardell Williams
Asgistant

Ad:db/ léw
Fnclosures

APPROVED JUN 21, 1943
s/ Gerald €. Mann
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

APPROVED OPTNION COMMITTEE
¥ B. W. B.
CHATRMAN



