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OFFICE OF THE ATTORNEY GENERAL. OF TEXAS
AUSTIN

' GEmALD G, MANN

- AYTORNEY GENERAL

Honorabls R. N. Winahip, Jr., Supsrintendent .~

Gatesville 3tate 3School for Boys ( \

Gatesville, Texas ' N
\

\
Dear Bir: Opinion Mo, D=5490 °
Re: Interpretation of the last
paragraph sf Sectlion 13,
Jenate Bill No. &4, -Acts
~0of the 4dth legislature,
/ Regular Session. \/

Your rsqusst for our’ optn.tanon\thc hereinabove cap-
tiongd matter has been received LF this department. We quote
from your letter as follows:s ~ ~v

" SN N .

- Y
* % a» # .

*sShall the superintendent receive or refuass to
receive & Loy Ocuaitted.to ths Gatssville Btate
3chool for Boys under the folloving circumstances
{a) vhea the committing court fails to transmit with
the ordsx of ccmmitment & suwwuary of its informae
tion goncerning the committad chu%.(b) vhan the
eommitting court fatls to-give in order of con-
mitment the birth dats of the ochild or attach thers-
to & certifisd sopy of the birth certificatet

"Mhis question has arigsen with regerd.to the
carrying out of the last part of 3ection of the
Hav Texas Juvenile Court Act (Senate B1ll &4) as
suended by the 48th legilslature,

* & o

. Section 13, Senate Bill 43, Acts of the 48th logis-
lature, reads in part as follova:
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“If no Jury is demanded, the Judge shall pro-
ceed with the hearing. Whan the proceeding is with
a jury, the verdict shall state vhasther the juvenils
is a 'delinquent child! within the mesning of this
Act, and if the Judge or jury finds that the child
is delinqQuent, or otherwise within the provisicns
of this Act, the court may dY order duly entered pro-
cocd as follovwsy :

« 4 o

%(2) Commit the child to a suitable public in-
gtitution or agency, or to & suitsable private insti-
tution or agency authorired to care for children;
or t0 place them in suitable family homes or parent-
al homes for an indeterminate pericd of tlme, Dot
extending beyond the time the child shall reach the
age of twenty-one (21) years;

¢« o =8

“¥henever the court shall comait & child to
any ‘institution or agency, it shall tranamit with
the order of camitment, & summary of its inforua-
ticn concerning such ¢hild and give in the order of
comaitment the birth date of the child .or attach’
theroto,a certified copy of the birth certificate.”

: "Section 3 of sald 3enate Bill 44, resda in part as
follovws: ‘

e ¢ ¢« The tern ‘delinguent child' means any
fenmale person aver the ags of ton (10) years and
under ths age of eighteen (18) years and any male
person over the age of ten (10) yoars and under the
age of seventeen (17) years:

, "(a) who violates any penal lav of this state
of the grade of lfelony;

*(b) or who viclates any penal law of this
state of the grade of misdemaano: where the punigh-
nent prescribed for such offanse mayle by confine=-
nent ia jail;
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*{c) or who habitually violates any pensl lav
of this state of the grads of misdemeanor vbere
the punishment prescribed for such offense is by
pecuniary fine oaly;

*{d) or who habituslly viclates any penal or-
dinance of a political subdivision of this atate;

“(e) or who hadbitually violatss & cczprlsory
school attendance law af this state;

* %{r) or vho nabitually so deports hicself as
to injure or endanger the morals or health of him-
sell or others; .

*(5) or who habitually associates with vicious
and immeral persons.”

- " Under the terms of the ebove quotsd Saction 3 vhen &
delinquent boy is committed to & suitable publioc institution,
he shall be over the age of ten (10) years and under the age
of seventeen (17) years.

Paragraph (2), 3ection 1%, provides that a delinquent
child can be committed to & public institution for &n indeter-~
ainate period of time, not extending bayond the time the child
shall reach the age of tventy-one (21) yaars.

It is mandatory that the birth dats of the boy be
given in the commitment or a certifisd copy of the birth certi-
ficate attached thereto in order for ths Superintendent to be
in a positicn to determine whether or not the boy is eligible
for admission to said instituticn. furthsr it is necessary that
the 3uperintendent receive the above informetion in order to
detormine when the boy reéchea tventy-one (21) years of age,

80 that he unay relcase him from the institution.

in additicn to the above, 3ection 13 plainly provides
that the date of birth shall be included in the commitment or
& certified copy of the Dirth certificate attached thereto, and
it ia very obvious thst the commitment is not complete and in
compliance with our statutes unless tha birth date is contalned
:ﬁgram or a certified copy of the birth certificate attached
erets. '
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’ In view of the foregoing, it ia the opinicn of this
department that the Superintendent shall refuse tQ recelve &
boy committed to the Qatesville 3tate 3chool for Boys when the
committing court rails to give, in the order of commitment,
the birth date of the child or attach thereto a certified copy
of the birth certificate,.

Although 1t is nandstory on the cowrt to transmit
with the order of coomitment s sunmary of information concera-
ing the ohild, suoh information 1s not a part of the commitmant.

" It i3 therefore our opinton that if the comnpitment
ccmpllies with the terms of our statutes moludi___ng the date of
birth or a certifled ¢ of birth certificat Juperintendw
ent sball receive the %oy, and the above described information
cah be received at a later date.

Very truly yours
ATTCRMZEY GEHMERAL QF TEXAS

By %-C. S, % -

Je Ce Davis, Jr.

Assiatant
JCD1db
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