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Honoreble XK. D, Hall
( County Attorney, Refugio County
Refugio, Texis

Dear 8ir: Opinion No

Re: Whett -lioners'

Your letter of May’'2 ryquesting the opinion of
:hﬂ department on the quest d therein ia, in part, as
ollows: .

part of Refugilo
¢e rend for the county
rnished the county at~

ary/to the eounty attorney,
d the county attorney still te
ain his fees of office as long as

With reference to your first question, your attention
1s directed to our Opinion Ko, 0-2384, Under Sectioa 2 of Arti.
cle 3899b, as smended, the esommissioners' court is not required to
furnish nuitablo orriocc furniture, stationery and blanks neces-
sary in the performance or the duties of the sounty attoraey, dut
suoh matters are left entirely within the disoretioa of the commis-
sioners' court, Therefore, {n snswer to your first question, you
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are respectfully advised that it 1s the opinion of this depart-
sent that the Coamissioners' Court of Refugio County is legally
authorized tc pay effice reat for the County Attorney, ir the
Commissioners' Court desires to pay such rent, However, as
heretofore stated, this matter is left entirely within the dis-
oeretion of the Commissioners® Courts,

We aow eonsider your second Question. The eounty of-
filoials of Refugio County are compensated on a fee basis. #ith
reference to ex-officlo compensation of the County Attorney where
the County Attorney is compensated on a fee basis, and the oom-
pensation and axcess fees which he is allowed to retein does not
reach the maximum provided for in irticle 3883 and Article 3891,
Vernoa's Annotated Civil Ststutes, the Commissioners' Court may
legally allow compens:tion for ex-officlo services when, in their
Judgment, such compensation is necessary; provided, such eompensa-
tion for ex-officio services allowed does not increase the com-
pensat ion of said County Attorney beyond the maximum eompensation
and exocsss fees allowed to be retajined by him ander the two above
mentioned statutes. Provided, the ex-offiole esompensation as au-
thorized by srticle 5893, Vernoa's Annotated Civil Statutes, shall
be allowed only after an opportaunity for a public hearing and only
apon the affirastive vote of at lsast three memders of the Commis~
sioners' Court, Upeoifiocally anawering your second question, you
are advised thsat it is our opinion that the Coanissioners' Court
is legally authorized to pay an ex-offiolo compensition to the
County attorusy in accordance with the statutes heretofore men-
tioned, and the County Attorney is legally permitted to retain
bis feas of office a8 long as the ex-officlo salary and the fees
authorized by the foregoing statutes 40 not oxoesd the maxinmum
such County Attorney is permitted to retain under sald statutes.

In conneotion with your second question, we direct
your atteation to our Opinions Nos. 0-1849 and 0-1653. Coples
of all ths sdove zenticned copilnions are enclosed herswith for

your eonvenience.

Yours very truly
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> Ardell Williams

Assistant




