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Hon. L. S. Johnson - Page 10 

Since the plan now under consideration does not "aome 
within the purview of Article 152&a*, in avower to your question 
(a) it is the opinion of this department that certificates of such 
types are not subject to the limitatione and restrict&one contained 
in Article 152&a and need not be approved by the Banking Commissioner. 
Therefore, we answer question (a) in the affirmative. 

Article 696 provides as follows: 

"Each corporat!.an, oompang or inditidual, doing 
business in this State a&a bond invfbutment company, or 
company to place or sell bonds~ eertkkficates or deben- 
tures on the part&al pa: 

r 
nt or inet&Xment plan, eha.U 

depotit with the State masumr, &II cash, or seauritiee 
approved by said Treasurer, the sum of five thousand 
doU.ars, and shaU deposit eea~%*annuaUy ntth eaid 
Tmmsurer, in oaahor aeetMt&er, te be approved bysaid 
offiaer, ten p+w Oknt 0S all iibt rez&am mchved until 
the suln depocrited Ba#)ants to:ems mndmd thvusand d&lars." %. 

From whet we have .&Ld la &M$’ tiequ&;onn~~~~~~yr 
opinion that it neeessar&ly poL10ws th& the 
,FCooparativv Board Olr~iPboatsrn 
certlfPcates OF debentures as vo 

ths @thy QfbOSld8, 
Sole 6%. On the 

contrary, it amvmta to c sale of 
Therefore, it is our epiai~on that 
to au&a, the deposits set forth in 

instaxlwmz: pl‘&u%. 
avmpany 18 not requ%red 

9n view 0S our bmnwx to que83,ion (a} j it 
guhrer question (c). We t%rkmm queatibn {d) Pn the 

Yours vvry 

JR:djm 


