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Hon. H,. A. Beckwlth 
Chairman 
Board of Water Engineers 
AUS tin, Texas 

Opinion No. S-14 

Re: Disposition of deposit 
for COB ts made with the 
Board of Water Engineers 
under authority of Artl- 
cle 7880~21, V.C.S. 

Dear Sir: 

Your opinion request asks for Interpretation 
of Article 7880-21, V.C.S., a portion of which reads as 
follows : 

II 
9 . . A petition to be filed with said 

Board must be accompanied by a money deposit 
of Two Hundred and Fifty ($250.00) Dollars to 
pay all costs which may be Incurred In such 
proceedings: After the payment of such costs 
any unexpended balance must be repaid to petl- 
tloners, or to their attorney of record, whose 
receipt therefor shall be sufficient. . q 0” 

The article further provides that when an appeal 
Is perfected from the Board’s decision, “the party ap- 
pellant shall pay the actual cost of the transcript of 
the record, which shall be assessed as part of the costs 
Incurred on such appeal.” 

Your letter, after quoting said statute, reads 
as follows: 

“In processing applications for the 
creation of water control and Improvement 
districts under said statute and under Artl- 
cle 788&3a, VACS, we would like your op- 
inion In answer to the following questions: 
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“1. 

2. 

3 1 

4. 

5. 

In computing the ‘costs which 
ay be incurred In such uroceed- 

&ggl In each case wherein a petl- 
tlon is made under the above statute, 
can this Board figure In the time 
of Its employees In the handling of 
the petition, the time spent by the 
Board members and any other expenses 
of this office relative to the pro- 
cessing of said Individual petition? 

If so, can the money thus paid out 
of the cost deposit by the Board to 
Itself be expended by the Board as lo- 
cal funds, or must same be placed In 
the general revenue fund of the State 
at the conclusion of the proceeding? 

If such money constitutes local funds, 
may the present procedure of placing 
these funds In a local bank be con- 
tinued, and can the Board make expen- 
ditures therefrom? 

For what specific purposes may the 
Board expend the money thus received? 

Can we compute and collect our costs 
agalns t the co8 ts deposits now on hand 
which have not been returned? 

“For many years, the Board of Water Engineers 
has returned this deposit, except for actual exL 
penses of travel and other items Incident to the 
Investigation of the district, which have been de- 
ducted and paid on sworn accounts In the same 
manner and with the same detail used In present- 
ing claims agalns t appropriated funds. The new 
proposal has been suggee ted by one member of the 
Board,’ and your opinion Is desired as to the pro- 
cedure to be followed In connection with the 
handling of the deposit.” 

In Moore v. Sheooard, 144 Tex. 537, 192 S.W.2d 559, 
561 (1946)) the following Is said concerning official fees? 

“That the fixing of official fees la a 
matter of general legislation, and Is a ‘sub- 
ject’ of general legislation within the mean- 
ing of Article III, Section 35, above, cannot 
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be quea tioned 0 There are many such 
enactments in our statutee. These 
statutes halre been 8 trlctly construed 
against allowing a fee by impllcatlon, 
as regards both the fixing of the fee 
and the officer ent,itled thereto. 
McLennan County v. Boggess, 104 Tex. 311, 
137 S.W. 346. . . And In State v. Moore, 
57 Tex. 307 . . . Mr. .Justlce Stayton 
said: ‘It 5s not believed that any well 
considered case can be found In which a 
public officer has been permitted to col- 
lect fees unless the same are vrovided 
for. and the amount thereof declared by 
&f. f,w (Emphas Is added. ) 

To the same effect, see McCalla v. City of Rock- 
&Q=, 112 Tex. 209, 246 S .W; 654~ (1922); ,Nueces County v. 
;;;;l;$;;;.;391;;;1 297, 162 S .W.2d 687 ,‘( 1942) ; 9 Tex. Jur. 

In the second paragraph of Article 7880-21, 
V.C.S., provision Is made for a charge for a transcript 
of the record In the event of an appeal. This article 
deals with water control and Improvement districts 0 The 
general fee statute undgr which the Board of Water En- 
gineers operates is Article 7532, V.C.S. The fee schedule 
set out In that article is self-explanatory. These artl- 
cles are the only statutes authorizing a charge to be made 
In connection with the creation of a water control and 
improvement dls trict; and where no appeal Is taken, Artl- 
cle 7532 alone is applicable. It makes no provision 
for a charge for time spent by Board members or employees, 
and hence none can be made. The only office expenses 
authorized to be charged agalns t the petitioners t deposit 
are those specifically Itemized In Article 7532, plus, In 
the event of an appeal, the aforesaid transcript fee. 

It follows from the above that Items of travel 
and Investigation expenses referred to In the la8 t para- 
graph of your letter may not be charged against the de- 
posit. Article 7490, V.C.S., states that travel expenses 
shall be received “from the State,” and provision there- 
for Is made for your agency In the general appropriation 
bill for the current biennium. 

Your second and third questions are governed 
by Article 7533, V.C.S., which reads as follows: 
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“The fees and charges collected In 
accordance with the provisions of this 
chapter shall be Immediately deposited In 
the State Treasury to the credit of the 
general revenue and full and detailed 
verified monthly and annual reports of all 
such receipts, as well as of the expendl- 
tures of the said Board, shall be filed 
with the Comptroller of Public ACCOUntS.” 

It Is clear from this article that fees earned 
under Articles 7532 and 7880-21 must “be Immediately de- 
posited in the State Treasury to the credit of the general 
revenue” and cannot be expended by the Board as local 
funds. 

Article 7880-21 provides that after payment 
of costs, the unexpended balance Is to be returned to 
petitioners or their attorney of record. Since the 
amount of the costs cannot be finally determined until 
the conclusion of the proceeding, the refund should be 
made Bt that time. If you have on hand any deposits 
made under Article 7880-21, concerning which the pro- 
ceedings have been finally concluded, you should deduct 
from such deposit the earned fees, as above stated, and 
deposit same In the State Treasury to the credit of the 
general revenue, refunding the balance of the deposit 
to the petitioners or their attorney of record. 

The conclusions herein expressed deal on1 
with deposits made under the authority of Article 7 80-21. 8 

SUMMARY 

The Board of Water Engineers may 
deduct from the deposit made under 
Article 7880-21, V.C.S., only the fees 
or coats specifically Itemized In Artl- 
cle 7532, V.C.S., and the transcript fee 
provided In Article 7880-21 In the event 
of an appeal. These fees or coats when 

. . . , 
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earned cannot be expende,d by the 
Board as local funds, but they must be 
deposited Immediately in the State 
Treasury to the credit of the general 
revenue . At the conclusion of the 
proceedings, the balance of ‘the deposit 
should be refunded to the petitioners 
or their attorney of rec,ord. 

APPROVED : 

Jesse P. Luton, Jr. 
Land Dlvls Ion 

Wlllla 0. Oresham 
Reviewer 

Robert S. Trottl 
First Assistant 

John Ben Shepperd 
Attorney .General 

Yours very truly, 

JOHN BEN SHEF’PERD 
Attorney General 

BY - 8 
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J. Arthur Sandlln 
Assistant 
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