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Honorable Henry Wade Opinion No. W-704 
District Attorney 
Records Building Re: Provisions of House Bill 591, 
Dallas 2, Texas Acts of the 56th Legislature, 

Regular Session, 1959, Chap- 
ter 137, page 234, regarding 
Joint Board of Park Commis- 

Dear Mr. Wade: sioners. 

You have requested our opinion on the following ques- 
tions: 

"1 . Under what circumstances, if any, do 
the provisions of H.B. 591 permit or require Dallas 
County to finance any of the operations contemplated 
by, the Bill from tax or other revenues of the county? 

"2 , Under what circumstances, If any, and to 
what extent are the laws governing the duties and 
actions of the County Auditor of Dallas County appli- 
cable to the operations contemplated by H.B. 591? 

"3 . Are the costs of services rendered by the 
Criminal District Attorney of Dallas County provided 
for in Section 6 of H.B. 591 reimbursable to the 
county? 

"4 . Should the election provided for in Section 
12(h) of H.B. 591 be called by the Commissioners' 
Court of each county creating by Resolution the Joint 
Board of Park Commissioners, or should such election 
be ca~lled by the Joint Board; or should such election 
be called by both Commissioners' Courts of such coun- 
ties and the Joint Board of Park Commissioners?" 

Our opinion expressed herein is limited to the specific 
questions asked. Since you do not raise the constitutionality 
of Rouse Bill 591 we do not here pass on constitutional ques- 
tions and specifically reserve them. 

In connection with your first question, we note that 
Sec. 12(a) of House Bill 591 provides: 
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"For the purpose of providing funds to acquire, 
improve, equip and repair such park or parks, or 
for the acquisition by construction or otherwise 
of any facilities to be used in or connected with or 
incident to any such park or parks, or for any one 
or more of such purposes, the Joint Board shall 
have the power from~,time to time and is hereby 
authorized by resolution (hereinafter sometimes 
called the 'Resolution' ),* to procure the issuance of revenue bonds, . . . 

Sec. 12(c) provides: 

"The bonds may be secured by a pledge of all 
or a part of the Net Revenues (as defined in Sec- 
tion 12(d) hereof) from the operation of such park 
or parks, or the facilities thereof and incident 
thereto, . . ." 

Sec. 12(d) provides: 

"The term 'Net Revenues' as used in this Sec- 
tion and in this Act shall mean the gross revenues 
from the operation of the park or the parks, and the 
facilities thereof, leases, agreements and contracts, 
and incidents thereto, or from any one or more there- 
of, whose revenues shall have been thus pledged, 
after deduction of the necessary expenses as defined 
in Section 14 hereof." 

Sec. 12(f) provides: 
II Such bonds shall never be reckoned in 

determining'the power of either of the two (2) such 
counties to incur obligations payable from taxa- 
tion. . . .' 

Sec. 14(a) provides: 

"The expense of operation and maintenance of 
facilites whose revenues are pledged to the pay- 
ment of the bonds shall always be a first lien 
on and charge against the income thereof. . . .' 

The last sentence of Sec. 17 provides: 
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It shall be the duty of the Joint 
Board to so'operate said park or parks that there 
will be available from the gross revenues received 
from the operation of park facilities whose reven- 
ues are pledged to the payment of Revenue Bonds 
money sufficient to pay the operation and mainten- 
ance expenses of said facilities without the appro- 
priation of tax money for the expense of maintain- 
ing and operating such facilities." 

In your letter you suggested that it was the legislative 
intent that Dallas County is not required to finance operation 
and maintenance from tax or other revenues. We agree with your 
conclusion insofar as it applies to the operation and mainten- 
ance expenses of facilities whose revenues are pledged to the 
payment of Revenue Bonds, and it is our opinion that Dallas 
County would not be required to finance the operation and 
maintenance of such facilities from tax money. 

Sec.'17 provides: 

"Before July 1st of each year the Joint Board 
shall prepare and not later than July lst, file 
with the County Judge of each of the two (2) such 
counties, a complete statement showing the financial 
status of the Joint Board, its properties, funds 
and indebtedness. The statement shall be so pre- 
pared as to show separately all information con- 
cerning the Revenue Bonds, the income from pledged 
facilities, and expenditures of such revenues, and 
ail information concerning moneys which may have 
been appropriated to the Joint Board by the Commis- 
sioners Court of each of the two (2) such counties 
for operational and maintenance expenses. Concur- 
rently with the filing of such statement, the Joint 
Board shall file with the ,County Judge of each of 
the two (2) such counties a proposed budget of its 
needs for the next succeeding calendar year. After 
approval of such budget, the County Judge of each 
of the two (2) such counties shall incorporate one 
half (6) of the total amount of the same in the 
county budget. . . .' 

The statement filed with the County Judges would reflect 
the financial status of the Joint Board and should indicate 
whether the needs shown in the proposed budget could be met in 
whole or in part with any funds of the Joint Board such as park 
revenues, grants or gratuities. If the Joint Board included in 
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its proposed budget items, such as operation and maintenance ex- 
penses of facilities other than those the income from which was 
pledged to the payment of Revenue Bonds, or items such as ex- 
penses specified in Sections 3, 4 and 6, then one-half the total 
amount of the same should be incorporated in the tentative budget 
of each county. It is our opinion that the counties would be 
permitted to finance these items out of tax and other revenues, 

In reaching this conclusion, we are guided by the prin- 
ciple which requires that a statute be construed in such a 
manner as to make it workable, effective and operative. The 
courts will not interpret laws so as to nullify or impair them, 
when their language reasonably admits of a different meaning. 
Spears v. City of San Antonio, 110 Tex. 618, 223 S.W. 166, 
affirming 206 S.W. '(03. It seems likely that the Joint Board 
would be without income from park facilities for a period of 
time until it had completed certain initial plans, acquired 
park facilities and commenced receiving revenue therefrom. 
To permit the counties to create the Joint Board and prevent 
them from giving it necessary financial assistance would render 
the statute inoperative and defeat the legislative intent. See 
Robinson v. Varnell, 16 Tex. 382, 390. It is possible that 
park facilities will 
have no revenues and 
by the counties with 
conceivable that the 
should be allowed to 
funds to operate and 

be transferred-to the Joint Board which 
which have been operated and maintained 
tax money and other revenues. It is in- 
Legislature intended that such parks 
deteriorate because the Joint Board lacked 
maintain them. 

We are not unmindful of the possibility that a Joint 
Board could operate solely on income from park facilities, 
and the "grants and gratuities" mentioned in Sec. 19, but we 
find nothing in the Act which suggests a legislative intent 
that the Joint Board operate solely on such funds. The pro- 
posed budget of the Joint Board included in both counties' 
tentative budgets would be subject to the budgetary procedure 
in effect in both counties and it would be included in the 
counties' budgets only if it were approved by the Commissioners' 
Courts. Conceivably, certain Items could be provided for out 
of Park Board funds and other items might be provided for out 
of tax monies of the counties. 

In our answers to the foregoing question and the one 
following, we do not propose to discuss all conceivable "cir- 
cumstances" as such would require an extensive treatise. Such 
would not be in accordance with our opinion procedure. We 
have attempted to cover the particular circumstances discussed 
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in your letter. In the event that you have further questions, 
we shall be happy to give you our opinion thereon. 

With reference to your second question, you quote the 
following from Section 17 of House Bill 591: 

"The' Joint Board shall file with the County 
Judge of each of the two counties a proposed bud- 
get of its needs for the next succeeding calendar 
year. After approval of such budget, the County 
Judge of each of the two counties shall incor- 
porate one-half of the total amount of the same 
in the county budget to be prepared by him during 
the month of July of each year. As a part of 
each of the two such counties' tentative budgets, 
the items thus certified by the Joint Board shall 
be subject to the procedure for the county budget 
of each of the two such counties prescribed by 
Chapter 206, Acts of the Regular Session of the 
42nd Legislature, Section 10 to 13, both inclu- 
sive, carried forward in Vernon's Annotated 
Statutes as Articles bega- to b89a-12." 
(Emphasis added by you.) 

Upon referring to Section 12 of the above-referenced 
statute (Article 68ga-11, Vernon's Annotated Civil Statutes) 
we find the following provision: 

,I . . . Provided, however, that in all counties 
of this State containing a population in excess of 
three hundred and fifty thousand (350,000), accord- 
ing to the last preceding United States census, the 
provisions hereof shall not apply to the making of 
such county budgets, and in such counties all mat- 
ters pertaining to the county budget shall be govern- 
ed by existing law." 

It is our opinion, therefore, that the laws governing 
the duties and actions of the county auditor of Dallas County, 
in preparing the county's tentative budget, are applicable 
to the proposed budget of the Joint Board contemplated by 
House Bill 591. To give the statutes under consideration any 
other construction would result in purposeless preparation 
by the County Judges of budgets in counties where that duty 
is imposed by law on the county auditor. It is our opinion 
that the proposed budget filed by the Joint Board with the 
County Judge should be incorporated (to the extent of one- 
half of the total amount thereof) in the tentative county 
budget to be prepared by the county auditor. 
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In connection with your third question you quoted from 
Section 6 of House Bill 591 as follows: 

"The Joint Board may employ secretaries, 
stenographers, bookkeepers, accountants, tech- 
nical experts and such other agents and employees, 
permanent or temporary, as it may require and 
shall determine their qualifications, duties, and 
compensation. In addition, the Joint Board may 
also employ and compensate a manager for any Park 
or Parks and may give him full authority in the 
management and operation of the Park or Parks, 
subject only to the direction and orders of the 
Joint Park -Board. The County Attorney or Crim- 
inal District Attorney of either of the two such 
counties shall perform all the necessary legal 
services for such joint Board of Park Commis- 
sioners." (Emphasis added by you.) 

While this section spells out the authority of the 
Joint Board to employ and compensate employees and administra- 
tive personnel, it does not provide for compensation for the 
County Attorney or Criminal District Attorney. Neither do we 
find elsewhere in the Act any suggestion that the counties are 
to be reimbursed for services rendered by the County Attorney or 
the Criminal District Attorney. It is our opinion, therefore, 
that the costs of services rendered by the Criminal District 
Attorney of Dallas County provided for in Section 6 of House 
Bill 591 is not reimbursable to the counties. 

With reference to your fourth question, Sec. 12(h) 
provides: 

!I . . . Which election shall be held and 
notice thereof given as is provided in Chapter 
1, Title 22, Revised Civil Statutes of Texas, 
1925, as amended. . . .I' 

The reference Act does not specify whether the Commis- 
sioners' Courts or the Joint Board shall call the election. 
However, Article 702 thereof contains the following language: 

"In all cases when the governing body of 
a county, city or town shall order an election 
for the issuance of the bonds of the county, 
city or town or of any political sub-division 
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or defined district of a county, city or town, 
such body shall at the same time submit the 
question of whether or not a tax shall be 
levied. . . .' 

In the absence of our being able to find any legisla- 
tive pronouncement on this question, we are of the opinion that, 
in adopting the foregoing, it was the legislative intent that 
the election under consideration is to be called by the govern- 
ing bodies of the counties, that is, the Commissioners' Courts. 

We wish to repeat that we reserve all questions of 
constitutionality. No doubt these questions will be presented 
in due course when bonds are presented for approval. 

SUMMARY 

Dallas County may finance certain operations of 
the Joint Board out of tax money. The county 
auditor of Dallas County should include one-half 
of the proposed budget of the Joint Board in the 
tentative budget of Dallas County. The cost of 
services rendered by the Criminal District Attor- 
ney of Dallas County for the Joint Board are not 
reimbursable to Dallas County. The election pro- 
vided for in Sec. 12(h) of House Bill 591 should 
be called by the Commissioners' Court of each 
county. 

Yours very truly, 

WILL WILSON 
Attorney General of Texas 

cb^k- BY 
Jay Howell 
Assistant JH:zt 
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