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Dear Mr. Camiade: State Parks Board. 

You have requested an opinion on whether the $180 
per year salary increase authorized by Section 42 of Arti- 
cle V of House Bill 4, Acts of the 56th Legislature, Third 
Called Session (General Appropriation Act), may be paid to 
the park keepers of the Texas State Parks Board. 

In the appropriation to the State Parks Board con- 
tained in House Bill 4, the Legislature has authorized the 
State Parks Board to pay the park keepers a salary not to 
exceed $2,100 per year each. In addition thereto, the 
Legislature, in the appropriation to the State Parks Board, 
has authorized the State Parks Board to furnish such park 
keepers with house and utilities. It is our opinion that 
the house and utilities constitute a perquisite of employ- 
ment in addition to the authorized salary. See Harris 

203 S.W. 445, 448 (Tex.Clv.App.8, 
73 S.W.2d 611, 613 (Tex. Civ. 

APP. 1934, errorKinney v. Collinsworth County 
159 S.W.2d 234, 237 (Texxiv.App. 1942); 32 Words and Phrases, 
Permanent Edition, "Perquisite," pages 275-278s; 14 Words and 
Phrases, Permanent Edition, "Emolument," pages 484-489. The 
above cited authorities distinguish a salary from an emolu- 
ment or perquisite of employment. The terms "emolument" and 
"perquisite" are more comprehensive than "salary," and in- 
clude, in addition to a salary, any gain, profit or compen- 
sation incidental to the employment over and above the 
regular salary. 
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General 
Subdivision (a) of Section 42, Article V of the 
Appropriation Act provides as follows: 

"In addition to the salary and wage 
amounts heretofore provided for in this 
Act, there is hereby appropriated a suffi- 
cient amount of money from each fund from 
which the respective salary or wage is 
payable under Article III of this Act, and 
a sufficient amount of money from the General 
Revenue Fund for salaries and wages authorized 
in Articles I, II, and in Article IV (except 
for State Aid to Public Junior Colleges) of 
this Act, to pay to each individual position 
for which the-annual salary hereinbefore 
authorized is $2400 or more up to $6,000, 
the additional sum of $180 per year." 
(Emphasis ours). 

The annual salary,(as distinguished from salary plus 
perquisites of employment) 

$ 
authorized by House Bill 4 for 

park keepers is less than 2,400. We therefore advise that 
the $180 increase authorized therein is not applicable to 
park keepers. 

SUMMARY 

Since the annual salary authorized to 
be paid park keepers of the State Parks 
Board is less than $2,400, Section 42, 
Article V, House Bill 4, Acts of the 
56th Legislature, Third Called Session 
(General Appropriation Act), authorizing 
a salary increase of $180 per annum to 
certain employees, is not applicable to 
park keepers of the State Parks Board. 

Yours very truly, 

WILL WILSON 
Attorney General of Texas 

JR:mfh 
Assistant 
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