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State Building Commission Re: Authorization of the 
Austin, Texas State Building Commis- 

sion to pay the City of 
Austin for paving its 
half of the existing 
thoroughfare and the ad- 
ditional five feet (an- 
proximate) inside the 
State property line in 
order to render the ac- 
cess completely finish- 
ed up to the curbing at 
the west end of the Sup- 

Dear Mr. Nieman: reme Court Building. 

You 'lave requested an opinion of this office con- 
cerning the Building Commission's authority to pay the 
City of Austin for paving its half of the existing 
thoroughfare and the additional five feet (approximate) 
inside the State property line at the west end of the 
Supreme Court Building. 

Under Section 51-b(c),'Article III, Constitution of 
Texas, the Commission may acquire property and enter in- 
to such contracts as it deems necessary to build and 
equip buildings for the use of State agencies. 

"(c) Under such terms and con- 
ditions.as are now or may be hereafter 
provided by law, the Commission may ac- 
quire necessary real and personal pro- 
perty, salvage and dispose of property 
unsuitable for State purposes, modernize, 
remodel, build and equip buildings for 
State purposes, and negotiate and make 
contracts necessary to carry out and ef- 
fectutte the purposes herein mentioned. 
. . . 

In Attorney General's Opinion No. ~-585, when the 
State Highway Department was confronted with a similar 
situation, this office held that the authority for the 
expenditure comes from the Highway Department's capa- 
city as a land owner, and that money could be spent for 
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a tract of land just as 
the roof of a building lo- _.. 

street improvements next to 
it could be spent to repair 
cated on that land. Such an expenditure was also up- 
held for the Texas State Hospitals and Special Sch,ools 
in Attorney General's Opinion No. S-102 on the basis 
that it constituted an Improvement of the property. 

There is no doubt that the Commissisr! can pay for 
the paving of the five-foot area on State property 
under Section 51-b(c), Article III of the Constitution 
of Texas. The only question is whether bids must be 
taken in accordance with Section 5 of Article 678m 
of Vernon's Civil Statutes. It Is clear, however, 
that Article 678m applies only to the obtaining of 
building sites and the construction of buildings on 
those sites. It would not prohibit the Commission from 
entering into a contract to pay the City of Austin for 
paving the five-foot area at the west end of the Supreme 
Court Building. 

It is our opinion that the Building Commission is 
authorized to enter into a contract with the City of 
Austin to pave the area outlined In your question. 

Of course, the authority to make the expenditure 
is subject to an appropriation for that purpose. We 
are of the opinion that the expenditure can be made out 
of Item No. 10 of the present biennium appropriation to 
the Building Commission. 

SUMMARY 

The State Building Commission 
is authorized to pay its pro 
rata share of the street paving 
cost at the west end of the 
Supreme Court Building and the 
addit~ional cost of paving the 
five-foot (approximate) area 
within the State'pro 
under Section 51-b(c P 

erty line 
Article 

III, Constitution of 4exa.3, and 
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Attorney General's Opinions 
NO. w-585 and NO. S-102. 

Very truly yours, 

W?LL WILSON 
Attorney General oi' Texas 

BY 

Assistant 

JSC:ms 
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