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Dear Mr. Stevenson: Texas Liquor Control Act. 

In your recent letter you requested an opinion of this 
office on the following question: 

"Are all members, regardless of class or 
participation in the liquor pool, if any, to be 
counted in determining the annual State fee to 
be paid by a club that holds a Private Club Reg- 
istration Permit as provided In Section 15 e) o$ 
Article I of the Texas Liquor Control Act 
666-15(e) of V.A.P.C.)?" 

t Art. 

Nowhere in Art. 666-15(e), V.P.C. of the Texas Liquor Control 
Act do we find "member" defined, although the term is used re- 
peatedly. For example, in Section (a) of 15(e)l in the defini- 
tion of "private Club" the Act says, "'Private Club' shall 
mean an association of persons, whether unincorporated or I 
incorporated under the laws of the State of Texas, for the 
promotion of some common object and whose members must be 
passed upon and elected as individuals, by a committee or 
board made of members of the club. . . .' Nowhere in the 
Act are any provisions made for any particular class or 
classes of members. 

The~Act provides in Sec. 6 of Article 666-15(e), 
V. P.C., that: 

II . . 
Texas'shall 

Each private Club in the State of 
pay a yearly fee to the State for 

each separate place of business. The license 
fee shall be based on the highest number of 
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members in good standing during the year for 
which the license fee is to be paid and shall be 
at the following rates: 
. * . (Emphasis added). 

,I Not less than ninety (90) days prior 
to thi expiration of the year for which the 
license fee is paid, a permittee may submit an 
amended application with such additional license 
fee as shall be required under the amended 
return." 

Section 8 of Article 666-15(e), V.C.S., provides 
that these fees shall be paid to the Texas Liquor Control 
Board and that the fees collected shall be deposited to the 
General Revenue Fund. 

Under the private club legislation a "member" w 
store liquor on the premises of the private club in two ways. 
One, he w store it in a locker under the "locker system" 
as set out in subsection (b) of Article 666-15(e)l, or second, 
he may participate under the "pool" system as set out in 
Article 666-.15(e)l(c). It is therefore difficult to see how 
this could be any basis for distinguishing between "types" of 
membership. There isrothing in this section to either require 
that a member store his liquor in either way or that he store 
any liquor at all. It therefore seems apparent that we must 
look to Section l(a) and Section 6 to arrive at the legis- 
lative intent concerning membership. In Article 666-15(e)l(a) 
"private club" is defined as an association of persons "whose 
mem'oers must be passed upon and elected as individuals by a 
committee or board made of members of the club." Therefore 
all persons or individuals elected to the club become members. 
Again we point out that the Act makes no distinction between 
participating members or non-participating members, between 
members elected for one day, one week, a year, or for life, 
or between members who participate in the locker system and 
pool system and members who do not. Article 666-15(e), 
Section 6, provides that the license fee shall be based on 
the highest number of members in good standing during the 
year, and provides for an amended application to be filed 
not less than 90 days prior to the expiration of the year 
for which the license is paid. Filed with this amended 
application must be the additional license fee required as 
set out in the amended return, The Act does not say that 
the license fee shall be based on the highest number.of 
members participating in the locker system or pool system 
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during the year, but only that the license fee shall be 
based "on the highest number of members in good standing 
during the year." We conclude, therefore, that the fee 
provided in the Act must be paid on the basis of all 
members, and is determined by the highest number %? 
members in good standing during the year. 

SUMMARY 

The license fee required for a private 
club under the private club registration 
Act, Article 666-15(e), Vernon's Penal Code, 
is based on the highest number of members 
in good standing during the year for which 
a license fee is required to be paid, re- 
gardless of class, length of time a member, 
or whether they participate in the liquor 
pool. 

Yours very truly, 
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