
Hon. J. W. Edgar 
Commissioner of Education 
Texas Education Agency 
201 East Eleventh Street 
Austin, Texas 78701 

Dear Dr. Edgar: 

Opinion No. R-M-977 

Re: Construction of 
Subsection (a)(7) 
and (a)(2) of Sec- 
tion 32.39, Texas 
Education Code. 

ing: 
In your request for an opinion you state the follow- 

*The Texas Proprietary School Act (House 
Bill 333, Chap. 620, Acts of 62nd Leg., R.S., 1971, 
at p. 2006, effective January 1, 1972) is codified 
as Chapter 32 in the Texas Education Code. 

"Section 32.39(a) of the Code relates to 
and requires a Refund Policy of Proprietary Schools 
seeking certification under the Act: it reads: 

"(a) As a condition for granting 
certification each school must maintain 
a policy for the refund of the unused 
portion of tuition, fees, and other charges 
in the event the student fails to enter 
the course, or withdraws, or is discontinued 
therefrom at any time prior to completion, 
and such policy must provide: 

"(1) . . . 

"(2) The effective date of the term- 
ination for refund purposes will be the 
earliest of the following: 
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"(a) the last date of attend- 
ance, if the student is terminated 
by the school; 

"(B) the date of receipt of 
written notice from the student; 

"(C) ten days following the 
last date of attendance: 

,I 
. . . 

"(7) refunds shall be totally consumated 
within 30 days after receipt of written 
request or termination by the school. 

"The Proprietary School Advisory Commission 
is now engaged in a study and recommendations with 
respect to policies and standards toward implementa- 
tion of the law (Section 32.23(f), T.E.C.). 

"Some Commission members have an opinion 
that 'within 30 days' as used in subsection (a)(7) 
applies only to situations spelled out in (A) and 
(B) of subsection (2)(a); and because (a)(7) is silent 
with respect to (C) thereof. There are others that 
believe that the language of Section 32.39(a)(7) 
applies to all circumstances. The Commission would 
appreciate receiving and has asked that I submit its 
request to your office for an opinion whether: 

"Subsection (a)(7) of Section 32.39, 
Texas Education Code, applies only to (A) 
and (B) of subsection (2)(a), or also to 
(Cl .)I 
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The provisions of subsection (a)(7) of Section 32.39 
of the Texas Education Code relate only to the language found 
in paragraphs (A) and (B) of Subsection (a)(2) of said Section 
32.39, and do not have application to said paragraph (C). It 
is out opinion that Subsection (a)(7) of Section 32.39, Texas 
Education code, applies only to said paragraphs (A) and (B). 

The written notice provision of paragraph (B) is 
available to all persons who fall within paragraph (C), and 
that notice would bring into operation subsection (a)(7). 

SUMMARY 

Subsection (a)(7) of Section 32.39, Texas 
Education Code, does not apply to paragraph (CL!) of 
Subsection (a)(2) of said Section 32.39. 

truly yours, 

RD C. MARTIN 
Att&ney General of Texas 

Prepared by Jack Sparks 
Assistant Attorney General 

APPROVED: 
OPINION COMMITTEE 

Kerns Taylor, Chairman 
W. E. Allen, Co-Chairman 

Bill Craig 
Ben Harrison 
Jerry Roberts 
Robert Davis 
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SAM McDmIEL 
Staff Legal Assistant 

ALFRED WALKER 
Executive Assistant 

NOLA WHITE 
First Assistant 
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