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Augu,st 29, 1974 

Mrs. Jan Ash, Executive Secretary, Opinion No. H- 387 
Texas State Board of Landscape Architects ’ 
320 Sam Houston State. Office Building’ Re: C,ompensation of 
Austin, Texas ,78701, members of Board 

of Landscape 
Architects under 

Dear Mrs. Ash: Art. 249c, V. T. C.S. 

Your request for our op$-+ion stems from an apparent conflict between 
Art. 249~. Sec. 4(b), V. T. C.S., and an appropriation to your Board in 
the Appropriations Act for ,f+scal year 1974-1975 (Acts 1973, 63rd Leg., 
ch. 659, p. 1786). ;, 

Article 24.9~. Sec. ,3,, cr,eate&be Texas State Board of Lasdscape 
Architects. Section 4 prescribes the powers and duties of the Board and, 
in subsect,ion (b), provides: 

Each member of the board shall receive as 
compensation for services performed~in connec- 
ti,on withhis duties as such member a sum equal 
to hi.s expenses actually incurred, provided how- 
ever, said expenses shall not exceed thi sum of 
$25 per day, exclusive of travel expense. 

The Appropriations Act, under the heading “Per Diem of Board 
Members. 3 at $25,” allocates $1,800 to your board., Apparently, you 
bave interpreted this as a per diem all.ocation to be paid regardless of 
actual expenses. However, the Comptroller has refused to pay on that 
basis. 

“Per diem” does not have a fixed meaning, and, among other things, 
it may be used to refer to a fixed amount allowed to compensate for 
expenses actually incurred. Attorney General Opinions H-307 (1974) and 
‘H-74 (1973). If there is conflict, the provisions of the Appropriations 
Act may not overrule general legislation. Attorney General Opinions 
H-351 (1974), V-1254 (1951). See also Moore v. Sheppard, 192 S. W. 2d 
559 (Tex. 1946). 
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We are of the opinion, therefore, that the amount of per diem to be 
recovered by members of your Board is governed by Art. 249c, Sec. 4(b), 
and is limited to actual expenses incurred, brovided such expenses do 
not exceed $25. 

SUMMARY 

Where a statute creating an admin:istrative board 
authorizes reimbursement of board members for actual 
expenses but not to exceed $25 per day, a general approp- 
riation of $25 per diem to them does not authoriae the 
payment of the greater sum. 

Very truly yours, 

u Attorney General of Texas 

. Opinion Comrmttee. 
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