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Dear Mr. Resweber: 

You have requested our opinion regarding the meaning of 
the term "retired judge" for purposes of article 2338-lc, 
V.T.C.S. Article 2338-1~ provides that under certain 
circumstances, the presiding judge of the administrative 
judicial district may appoint a "retired judge of a special 
juvenile court or a domestic relations court," so long as 
"the retired judge voluntarily retired from office." Sec. 
1 (a). 

Judges of special juvenile courts and domestic relations 
courts are not included within the provisions of article 
6228h, V.T.C.S. which deal with the retirement of district 
judges. Rather, such judges retire pursuant to article 
6228g, V.T.C.S., the County and District Retirement Act. 
That statute defines "retirement" as 

withdrawal from service with a retirement 
benefit granted under the provisions of 
this Act. Sec. 2(22). 

In our opinion, because article 2338-1~ does not itself 
define the term "retired judge," it is appropriate to refer 
to the statute which provides for the retirement of judges 
of special juvenile and domestic relations courts. Since 
that statute, article 6228g, defines "retirement" to mean 
only withdrawal from service which is pursuant thereto, 
it is our opinion that a "retired judge" for purposes of 
article 2338-1~ is a judge who has retired pursuant to the 
terms of article 6228g. 
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SUMMARY 

A "retired judge" for purposes of 
article 2338-1~ is a judge who has 
retired pursuant to the terms of article 
6228g. 
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