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Dear Mr., Gonxalex: 

You have asked whether the Texas Association of Polygraph Examiners, 
whose more than three hundred members are regulated by the State 
Polygraph Examiners Roard, could legally underwrite certain board expenses. 
.,You explain that the board is operated on a very limited budget as the result 
of a provision in the Polygraph Examiners Act, V.T.C.S. article 4413(29cc), 
which reads: 

AR fees collected under the provisions of this Act 
shall be paid to the Treasurer of the State of Texas. 
Funds neceaary for the enforcement of thii Act and 
the administration of its provisions shall be 
appropriated by the Legislature, but the funds so 
appropriated for a biennium shall not exceed the total 
amount of the fees which it is anticipated will be 
collected hereunder during such biennium. 

V.T.C.S. art. 4413(29cc), 5 6(c). 

It has been suggested that the private association might pay (1) the 
expenses of updating and printing a booklet of the board’s regulations to be 
furnished the members of the association, (2) the cost of rooms necessary for 
the board to conduct intern examinations and board meetings, (3) the cost of 
room accommodations for board members during the semi-annual meetings of 
the association - in conjunction with which intern examinations are usually 
conducted, and (4) all or part of the salary and expenses of the Systems 
Administrator for the board. 
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So far as we have been able to determine, the Polygraph Examiners Board has 
not been given authority by the Legislature to accept or use gifts from private 
sources. Legislative authorization for the acceptance of gifts is necessary. 
Attorney General Opinion O-4681 (1942). See 81A C.J.S., States S 145 at 590. - 

The’ Legislature has explicitly allowed some agencies and institutions to 
accept gifts, such as the Commission for the Deaf [V.T.C.S. article 4413(42)1; the 
Commission on Services to Children and Youth [V.T.C.S. article 4413(43)] ; and the 
Governor’s Commission on Physical Fitness [V.T.C.S. article 4413(44)]. For other 
examples, see article 46c-6, V.T.C.S. (Aeronautics Commission), article 3207a, 
V.T.C.S. (&mission for the Blind), article 4477-30, V.T.C.S. (Hemophilia 
Assistance Program), article 45901, V.T.C.S. (State Radiation Control Agency), 
article 42.121, Code Crim. Proc. (Adult Probation Commission). However, there is 
no similar legislation which expressly extends such authority to the Polygraph 
Examiners Board; nor do we think such power in the board is implied by the 
Polygraph Examiners Act, which specifically restricts the amount to be appropri- 
ated for its administration to the anticipated amount of fees collected under it. - 

Although the current general appropriations act contains a provision that “All 
bequests and gifts of money to State agencies named in this Act are hereby 
appropriated to the agency designated by the grantor and for such purposes as the 
grantor. may specify,” Acts 1977, 65th Legislature, chapter 872; at 3155,. that 
provision does not itself authorize agencies to accept gifts; it merely appropriates 
those gifts accepted by agencies already authorized by general law to accept them. 
General legislation is required. Attorney General Opinions R-2680 (1951), O-4681 
(1942). Cf. Attorney General Opinions H-757 (1976), C-563 (1965). 

We are led to conclude that the board may not legally permit the private 
association to underwrite its expenses. Thii disposition of the matter makes it 
unnecessary to discuss other possible legal objections to the arrangement. See 
Attorney General Opinion H-79 (1973); Penal Code S 36.08. 

. 
SUMMARY 

The Texas Board ‘of Polygraph Examiners is not authorized 
to accept gifts from the Texas Association of Polygraph 
Examiners, a private organization composed of members 
subject to regulation by the board. 
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APPROVED: 

DAWD M. KENDALL, First Assistant 

Opinion Committee 
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