THE ATTIORNEY GENERAL
OF TEXAS

igtg;::::o:nxnn.\b October 4, 1989
Honorable Jimmie McCullough
County & District Attorney
82nd Judicial District
County Courthouse, Rm 302
P. O, Box 409
Franklin, Texas 77856 10-89-76

Dear Mr. McCullough:
You ask the following question:

May an elected Constable obtain exempt
license plates for a personally owned vehicle
used solely for governmental duties?

Article 6675a-2, V.T.C.S., provides that every owner of
a motor vehicle must apply each year to the State Department
of Highways and Public Transportation through the County Tax
Collector for registration of the vehicle. Article 6675a-3
provides in part:

(c} Owners of motor vehicles, trailers and
semi~-trailers
used exclusively in the service of the United
States Government, the State of Texas, or any
therecof,
shall apply annually to the Department as
provided in Section 3-aa of this Act to
register all such vehicles, but shall not be
required to pay the registration fees herein
prescribed, provided that affidavit is made
at the time of registration by a person who
has the proper authority that such vehicles
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the State of Texas, or a county, city or
school district thereof, as the case may be.

V.T.C.S. art. 6675a-3 {c) (emphasis added). Article
6675a-3aa provides that specially designated license plates
may be issued for vehicles exempt from the registration fee.
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Article 6675a-3 makes clear that the exemption fronm
registration fees applies to vehicles that are owned by a
governmental entity. Therefore, the exemption would not
apply to a vehicle owned by a constable, even if the vehicle

were used solely for governmental purposes. See denerally
Attorney General Opinion JM-787 (1987).

Very truly yours,
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Sarah Woelk, Chief
letter Opinion Section
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