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Dear Mr. Phelan: 

You ask whether an assistant juvenile probation officer may also serve as a 
camtable. We believe that such dual service is unauthorized. 

While generally this office addresses wnsMutional issues when dealing with 
questions like yours. your question is simply answered by a statute that governs juvenile 
probation officers. Section 141.965 of the Human Resources Code expressly prohibits 
peace officers, among others, from acting as juvenile probation officers and from being 
made responsible for the supervision of juveniles on probation. Hum. Res. Code 
5 141.065; see u&o Attorney General Opiion MW-491 (1982) at 5. Article 2.12(2), 
Code of Criminal Procedure, designates constables as peace officers. Code Crim. Proc. 
art. 2.12(2). Thus, we conclude that an assistant juvenile probation officer in question 
may not simultaneously hold the office of constable. 

SUMMARY 

A juvenile probation officer may pot simultanuntsly hold the 
office of constable. 

yo~vay*, 


